• Načítám...
>

Praha 5 slavnostně otevřela Dětský ostrov

  • 1. června 2018,
  • 20:55,
  • PRAHA 5,
  • Natálie Forsterová

Praha 5 slavnostně otevřela zrekonstruovaný Dětský ostrov. Kompletní opravy vyšly radnici na 19 milionů korun. Slavnostního otevření u příležitosti Dne dětí se zúčastnila i primátorka Adriana Krnáčová.

Reklama

Nové moderní atrakce i sportoviště. Tak teď vypadá dětský ostrov, který se po rozsáhlé rekonstrukci proměnil. 

"Všechny prvky, které zde jsou, jsou nové, protože ty předešlé odnesla voda v roce 2013 při povodních," řekl Pavel Richter, starosta MČ Praha 5. 

Poprvé se dětský ostrov návštěvníkům otevřel u příležitosti mezinárodního Dne dětí a rozhodně bylo na co se těšit. Nové hřiště totiž získalo certifikát značky Česká kvalita. 

"Prvky jsme vybírali tak, aby odpovídaly věkovému rozložení. Auditor důkladně sledoval jejich montáž, aby nedošlo k tomu, že se v budoucnu vyvrátí. Značka Czech quality byla pro ty rodiče i děti opravdu jistota," řekl Martin Slabý, místostarosta MČ Praha 5. 

A na Dětském ostrově je kromě herních prvků také nový SOS maják pro případ, že by se někdo zranil.

"To dítě si rozbije hlavu, to se stát může. Neví co s tím dělat, tak děti zmáčknou tlačítko a přijede sanitka nebo policie, cokoliv je tady během chvilky," řekl Martin Slabý.

Nové hřiště si v rámci slavnostního otevření přišla prohlédnout i primátorka Adriana Krnáčová. Jeden z herních prvků rovnou sama vyzkoušela. 

"Otevřít opět dětské hřiště je samozřejmě výborné proto, že i Janek Rubeš, i Adam Gebrian se nás neustále ptali, proč to není otevřené. Jak bylo řečeno, tak je jednodušší postavit nové hřiště než rekonstruovat staré," řekla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy.

Rekonstrukce Dětského ostrova vyšla radnici Prahy 5 na 19 milionů korun. Z velké části na ni přispěl pražský magistrát.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu