• Načítám...
>

Praha 5 podpořila charitativní akci "Na kole dětem"

  • 8. června 2018,
  • 9:01,
  • PRAHA 5,
  • Natálie Forsterová

Desítky cyklistů v čele se slavným velocipedistou Josefem Zimovčákem jedou napříč Českou republikou se svou charitativní Cyklotour Na kole dětem. Hlavní myšlenkou projektu je podpořit onkologicky nemocné děti a jejich rodiny. Akci zaštítila i radnice Prahy 5, kde se cyklisté zastavili v parku Portheimka.

Reklama

Praha 5 opět po roce přivítala účastníky dobročinné akce Na kole dětem. Ta se konala už podeváté. Desítky cyklistů z celé ČR čekala letos trasa dlouhá 1 215 km napříč celou republikou. Akci zaštítila krajská města včetně radnice MČ Praha 5.

"Je to z toho důvodu, že peníze získané touto akcí putují na pomoc onkologicky nemocných dětem. Platí se jim následné ozdravné pobyty a myslím, že je to moc důležitá věc, tak aby se ti lidé i děti mohli začlenit rychleji zpět do života," řekl Pavel Richter, starosta MČ Praha 5.

V čele letošního ročníku Cyklotour nechyběl ani letos desetinásobný mistr světa v jízdě na vysokém kole Josef Zimovčák - zakladatel a hlavní tvář projektu. 

"Tentokrát jedeme ze severní Moravy a končíme v Domažlicích. Etapa měří průměrně okolo 120, průměrně jedeme zhruba 8 nebo 9 hodin. Každý den navštívíme 6 či 7 měst, kde je krátká zastávka," řekl Josef Zimovčák, zakladatel charitativního projektu.

Na hranicích Prahy se k cyklojízdě připojil i starosta Prahy 5 Pavel Richter.

"Jeli jsme přes Prahu 7 - Magistrát, Mariánské náměstí, a teď jsme skončili tady na Portheimce. Kolegové dále jedou ven z Prahy po Strakonické," řekl Pavel Richter, starosta MČ Praha 5.

Jednu etapu absolvoval s pelotonem Josefa Zimovčáka také profesionální cyklista Jiří Ježek. 

"To, co dělá Pepa Zimovčák, je obdivuhodné. Já to obdivuji hrozně dlouho, celé ty roky, které to jezdí," řekl Jiří Ježek, profesionální cyklista. 

"V průběhu těch let se vybralo na ozdravné pobyty více než 10 milionů. To je prostě úžasná akce," řekl Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

Ze zastávky v parku Portheimka, kde vedení MČ obdrželo od nadace certifikát o spolupráci, vyrazily desítky cyklistů do Hořovic, kde je čekala další zastávka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu