• Načítám...
>

Vestibul metra Anděl se otevře v pondělí

  • 10. června 2018,
  • 17:27,
  • PRAHA 5,
  • Kristýna Svobodová

Po devíti měsících dokončil Dopravní podnik výměnu eskalátorů ve stanici metra Anděl. Výstup u křižovatky ulic Nádražní a Plzeňská se otevře v pondělí 11. června. Celá rekonstrukce skončila nakonec o několik dní dříve, než se původně plánovalo.

Reklama

Po devítiměsíčních úpravách vestibulu stanice metra Anděl se veřejnosti tento prostor opět zpřístupní v pondělí 12. června, a to od zahájení ranního provozu. Kromě nových eskalátorů by ve vestibulu mělo být např. nové osvětlení a dlažba. 

"Během tohoto víkendu budou ještě probíhat poslední nedodělky, tzn. pokládání dlažby a také závěrečný úklid. Stavba byla urychlena, avizovali jsme původně 9 měsíců a zkrátila se ta doba uzavírky o 15 dní," řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí Dopravního podniku hl. m. Prahy.

Od příštího týdne by se na své původní místo vedle vestibulu metra Anděl měly vrátit také farmářské trhy. 

"Jsou připraveni jak trhovci, tak občané, kteří už jsou nedočkaví. Každý týden dostáváme maily o tom, kdy už si budou moci zase nakoupit bio potraviny tak, jak byli zvyklí," řekl Pavel Richter, starosta MČ Praha 5.

Vedení Prahy ale v tomto roce ještě chystá další opravy stanic. Jednou z nich je např. vstup do metra Na Knížecí. 

"Uvědomujeme si, že vstup do metra Na Knížecí není důstojný. Jednáme o tom s Dopravním podnikem a žádáme o to, aby se začala připravovat rekonstrukce alespoň ne přímo toho eskalátorového tunelu, ale těch vestibulů tak, aby byly důstojné, aby odpovídaly dnešním potřebám a požadavkům," řekl Pavel Richter.

"V rámci toho projektu tam vznikne velké P+R. Na střeše toho P+R by byl terminál pro autobusy, takže bychom vlastně Knížecí posunuli blíže Smíchovskému nádraží. Na vrchu by byl nadchod nad nádražím, aby ten terminál skutečně fungoval. Aby tedy dole bylo P+R, nahoře zastávky pro autobusy a nad tím nadchod, možná i s nějakým zázemím, obchody," řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky hl. m. Prahy. 

Celý projekt ale ještě bude předmětem jednání mezi Prahou a MČ Praha 5.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu