• Načítám...
>

Mezinárodní fotbalový turnaj zná své vítěze

  • 14. června 2018,
  • 22:32,
  • PRAHA 5,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 5 se konalo vyhlášení mezinárodního fotbalového turnaje. O pohár International Football Summer Prague Cup 2018 se utkali hráči mladší jedenácti let z jedenácti sportovních klubů světa.

Reklama

První ročník mezinárodního turnaje Football Summer Prague zná své vítěze. Na hřišti SK Motorlet v Praze 5 byly vyhlášeny nejlepší sportovní výkony mladých fotbalistů. O pohár a cenné kovy se tu utkalo 11 týmu ze 7 zemí světa. 

"Tato spolupráce nějakým způsobem načala ty země a ta města. Týmy se budou navštěvovat u sebe a měla by vzniknout nějaká tradice, aby se spojovala města, země, národy a pomohly sportem vychovávat děti," řekl Jaroslav Macháč, organizátor turnaje.

"Myslím si, že ten nápad byl bezvadný, protože si to všichni užili, bylo tady spoustu dětí, úžasných sportovních zážitků, a proto věříme, že jsme zahájili novou tradici, a že tento mezinárodní turnaj se bude každý rok opakovat," řekl Lukáš Herodl, místostarosta MČ Praha 5. 

Mezinárodní turnaj trval 2 dny, během kterých spolu jednotlivé týmy odehrály celkem 10 utkání. Vítězství nakonec vybojoval fotbalový tým FC Petržalka ze Slovenska. 

"Tento ročník byl pro nás vydařený díky klukům, kteří se vlastně i minulý rok umístili na velmi dobrém místě, kde jsme na turnaji mezi 128 týmy z celého světa skončili na 8. místě. Nechali jsme za sebou týmy jako Liverpool a další. Takže myslím, že tento ročník je jeden z nejsilnějších u nás v kategorii a jsem rád, že jsem toto s nimi mohl absolvovat," řekl Lukáš Žiga, trenér FC Petržalka Akadémia.

"My jsme rádi, že tyto malé děti něco dělají, že sportují, a jestli u toho ti kluci vydrží dlouhá léta, zbytek života, tak je to výborné. A pokud to budeme moci podpořit, tak se budeme snažit také," řekla Dana Šachová, vedoucí oddělení sportu hl. m. Prahy. 

Celkově 2. a 3. místo v turnaji obsadily české týmy Sparta Praha a Bohemians Praha 1905. Ocenění dostali také nejlepší hráč, brankář i útočník.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu