• Načítám...
>

Na smíchovské náplavce se koná festival Aréna

  • 15. června 2018,
  • 21:41,
  • PRAHA 5,
  • Kristýna Svobodová

Silo Borise Gibého, studenti cirkusové školy z Turína nebo legendární provazochodec. Druhý ročník open-air festivalu divadla nového cirkusu, hudby a současné divadelní tvorby mohou návštěvníci shlédnout na břehu Vltavy v Praze 5.

Reklama

Na smíchovské náplavce v Praze 5 byl zahájen 2. ročník festivalu Aréna, který jako divadlo založili bratři Formanové. Desetidenní festival představí nejrůznější kousky z nového cirkusu. 

"Ten program je schválně udělaný tak, aby mohl přijít opravdu kdokoliv. Tady za mnou, David Dimitri, to je představení, které trvá asi hodinu, ale hlavně je to představení, které strhne každého. Chodí na to děti, dospělí, je to rodinné představení a vidíte opravdu člověka, který i ve svém věku opravdu něco umí a dělá fantastické věci," řekl Petr Forman, ředitel festivalu. 

"Je to něco tak nádherného, snového, ale i velmi chytrého, že kdokoliv vidí ty umělce, kteří s Formany spolupracují, že to musí pochopit hned," řekl Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5. 

Kromě představení Davida Dimitriho se návštěvníci mohou těšit třeba také na italské studenty cirkusové školy FLIC z Torína. 

"Přijelo 20 mladých studentů z celého světa, kteří 3 roky studovali na té škole, a tady tvoří své absolventské představení. Je to úplně originální představení, které bude premiérované tady, pak už nikde jinde zahrané nebude," řekl Petr Forman.

Festival Aréna na smíchovské náplavce potrvá až do 24. června. Návštěvníci mohou cirkusový areál navštívit ve všední dny vždy od 15 hodin, o víkendu pak už od 10 hodin dopoledne.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu