• Načítám...
>

Sportovní areál ZŠ Weberova má novou fasádu

  • 20. června 2018,
  • 22:48,
  • PRAHA 5,
  • Tomáš Mladějovský

Základní škola Weberova v MČ Praha 5 se může pochlubit novým opláštěním a fasádou svého sportovního areálu. V tom je kromě několika tělocvičen také plavecký bazén, který denně využívají stovky dětí.

Reklama

Sportovní areál ZŠ Weberova září novotou. Jeho fasáda ladí s ostatní venkovní úpravou učební části školy a navíc jsou děti ve zdravém prostředí, protože stará fasáda sportovního areálu měla podklad z azbestových desek.

"Ta škola je stará přesně 41 let. Já jsem to měl ve své koncepci rozvoje školy už když jsem sem nastupoval v roce 2012, že bych ten sportovní areál chtěl opravit, protože jeho zevnějšek byl opravdu nereprezentativní. Chtěl bych za to poděkovat nejen MČ Praha 5, ale i magistrátu, že spolufinancují provoz našeho bazénu a celého sportovního areálu," řekl Karel Čermák, ředitel ZŠ a MŠ Weberova.

"To, že dnes má zase budova nový plášť, je velmi přínosné. My jsme velmi rádi, že máme vlastní bazén, abychom zajistili dostatek hodin a přístup naším školám k plavání," řekl Vít Šolle, místostarosta MČ Praha 5.

Sportovní areál a zejména jeho plavecký bazén využívá všech 14 základních škol v MČ Praha 5. Proto byla výměna opláštění a fasády opravdu nutná. 

"Já jsem rád, že už jsme u kabátu pro sportoviště, protože prvotní bylo zajistit učební pavilony a školu jako takovou, takže toto byla de facto jedna z posledních akcí, co se zde chystala. Ještě chybí venkovní plochy, které si také zaslouží. To se chystá na další roky," řekl Pavel Richter, starosta MČ Praha 5. 

"Jsem opravdu ráda, že se konečně dodělalo. Jsme rádi, že se to udělalo, není azbest, takže děti budou ve zdravějším prostředí," řekla Zuzana Pilařová, předsedkyně Unie rodičů ZŠ a MŠ Weberova. 

Zhotovení nové fasády sportovního areálu a postavení větší recepce při jeho vstupu podpořil Magistrát hl. m. Prahy částkou přes 40 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu