• Načítám...
>

Hnutí STAN představilo své kandidáty do voleb

  • 22. června 2018,
  • 17:35,
  • PRAHA 5,
  • Kristýna Svobodová

Politické hnutí Starostové a nezávislí představilo své kandidáty do komunálních voleb v Praze 5. V jejich řadách se nově objevily také některé výraznější osobnosti.

Reklama

V říjnových volbách do zastupitelstva bude v Praze 5 vůbec poprvé kandidovat politické hnutí STAN. Skupina kandidátů se chce zaměřit hlavně na dopravní situaci na území Prahy 5. 

"Mně se na té kandidátce moc líbí, že tam jsou lidé zastoupení z různých profesí, různého věku, takže dávají dohromady koktejl všech proudů a názorů a přístupů, jaký má být zaveden ve vedení města, který není jen jednostranný. Takže tam najdeme lidi od kultury, lidi od IT, architektury, manažery. A to je přesně to, co si velká MČ, jako je Praha 5, ve vedení zaslouží," řekl Jan Farský, předseda poslaneckého klubu STAN.

"My máme zájem velmi aktivně přistoupit k řešení situace kolem Radlické radiály. Já myslím, že to je klíčový dopravní problém. Není to problém, který má Praha 5 v rukou. Je to problém magistrátní. Na druhou stranu, my musíme nějakým způsobem aktivně řešit s místními sdruženími a spolky jejich připomínky k výstavbě a pokusit se najít kompromisní řešení tak, aby ta radiála a její realizace byla co nejvíce uspíšena," řekl David Dušek, lídr kandidátky.

Vedle stávajících představitelů hnutí, jako jsou radní Tomáš Homola nebo Zuzana Hamanová, by se na radnici v Praze 5 mohly nově objevit také některé výrazné tváře. Jednou z nich je např. známý český režisér Jan Hřebejk. 

"Já jsem se vždy o politiku zajímal a na Praze 5 žiji celý život, 51 let. Prostě mě zajímá, jak se ta čtvrť bude vyvíjet. Myslím si, že mám co nabídnout a zajímá mě diskuze s těmi lidmi, kterým voliči případně dají důvěru a jestli ji dají nám," řekl Jan Hřebejk, kandidát za STAN.

STAN se kromě dopravní situace v Praze 5 chtějí věnovat také třeba bydlení nebo rekultivaci Smíchov city.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu