• Načítám...
>

Pohádková strašidla ovládla Kinského zahrady

  • 23. září 2018,
  • 12:48,
  • PRAHA 5,
  • David Wilczek

I letos ožila zahrada Kinských pohádkovým lesem. Akce páté městské části, která je určena nejen pro děti, se každoročně těší velké oblibě. A nejinak tomu bylo i letos.

Reklama

Čarodějnice, víly a další různá stvoření čekala na návštěvníky zahrady Kinských. Konal se zde tradiční Strašidelný pohádkový les. 

"Ty rodiny jsou nesmírně vděčné, že mohou to dopoledne a odpoledne věnovat sobě a dětem, něco se naučí a my se také snažíme v průběhu toho roku, kdy se dělají 3 pohádkové lesy, seznámit veřejnost s těmi krásnými místy Prahy 5," řekl Petr Lachnit, radní MČ Praha 5. 

Děti se seznámily s pohádkovými postavami, jako je čert, princezna, pirát nebo čarodějnice. Na malé i velké návštěvníky čekaly různé úkoly. V případě, že je úspěšně splnili, dostali razítko. Po absolvování všech stanovišť si mohli vybrat dárek z truhly splněných přání. Rodiče s dětmi se zde mohli také seznámit s činností asistenčních psů, jejichž základní výcvik zabere 10 měsíců.

"Ta předvýchova spočívá v tom, že ho musíte socializovat, musíte ho naučit základní pravidla, základy poslušnosti a naučit ho chování v MHD. Specifické jsou eskalátory," řekl Martin Slabý, místostarosta MČ Praha 5. 

Součástí programu byly i tvůrčí dílničky, kde si mohly děti vyrobit nějakou praktickou věc na památku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu