• Načítám...
>

Rodinný den přilákal občany Prahy 5

  • 23. září 2018,
  • 11:27,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Program pro děti připravil Dětský ostrov. Součástí Rodinného dne bylo např. loutkové divadlo, hudební vystoupení, předčítání knih a atrakce, které k tomuto místu, určenému těm nejmenším, patří.

Reklama

Rodinný den na Dětském ostrově si pro své nejmladší obyvatele připravila Praha 5 ve spolupráci s magistrátem. Na děti čekala divadelní vystoupení, čtení knih a další atrakce.

"Je to v podstatě takové podzimní přivítání dětí do školy. Díky tomu, že Praha 5 spadá pod hl. m. Prahu, jsme se dohodli, že by bylo dobré, aby byla dětem a jejich rodičům představena dvě městská dětská divadla," řekl Jan Wolf, radní hl. m. Prahy.

Děti a jejich rodiče s v rámci akce mohli dozvědět, jaká představení na ně čekají v následující sezóně. Na tu Divadlo Minor připravuje hned několik premiér, stejně jako Divadlo Spejbla a Hurvínka. 

"Zatím připravujeme večerní představení, to se jmenuje Ve dvou se to lépe nahne. Potom by mělo následovat ještě jedno večerní představení, které má zatím pracovní název Blázinec. Jako poslední bychom v sezóně měli mít naplánovanou, co zatím víme, hru Past na Máničku," řekl Ondřej Lážnovský, člen souboru divadla S+H.

Z bohatého programu, který byl určen převážně pro děti, zaujaly návštěvníky asi nejvíce příběhy loutkových postaviček, které nás provázejí po několik generací. Rodinný den zpestřil svým programem běžné sportovní atrakce na Dětském ostrově. Radnice Prahy 5 proto plánuje, že se podobné akce stanou tradicí. 

"Pro ty děti má být právě tento program, trochu zpestřený od těch sportovních aktivit. Takže bychom rádi, aby se to stalo tradicí a budeme pokračovat i v jiných lokalitách, protože Praha 5 se má čím chlubit," řekl Martin Slabý, místostarosta MČ Praha 5.

Další akce pro děti z MČ Praha 5 na sebe tak určitě nenechají dlouho čekat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu