• Načítám...
>

Smíchovské slavnosti navštívily tisíce lidí

  • 26. září 2018,
  • 18:04,
  • PRAHA 5,
  • Jan Varga

Praha 5 má za sebou Smíchovské slavnosti. Ty proběhly v areálu, který posledních 15 let sloužil jako nákladové nádraží Smíchov. Na akci vystoupila zvučná jména jako David Koller, PSH nebo Monkey Business.

Reklama

Chladné počasí lidi neodradilo. Nasadili kabáty a vyrazili na brownfield, který sloužil jako nákladové nádraží. Jeho stav už technicky nevyhovoval. Teď ho na jedno odpoledne osázeli stánky s občerstvením a vyrostla na něm velká stage. MČ tam totiž uspořádala Smíchovské slavnosti.

"Je to takové rozloučení s tím nákladovým nádražím, takže je to ve spolupráci s nejstarším průmyslovým podnikem, se Staropramenem, a s novým developerem, který zde bude dělat kus nového města. Akce je udělána pro lidi. Chceme aby se bavili a poznali město i jinak. Aby se tady žilo a lidé se uměli bavit," řekl Pavel Richter, starosta MČ Praha 5. 

Organizátoři pozvali Davida Kollera, PSH nebo Monkey Business. Koncerty si nenechalo ujít více než 4,5 tisíce lidí. Na místě, kde se celé odpoledne bavily tisíce lidí, už brzy vyroste nová část města. Velká návštěvnost překvapila i developera, který má na pozemku začít v budoucnu stavět.

"4,5 tisíce lidí je přibližně ten počet lidí, který by měl žít v té čtvrti, takže je to velice symbolické a jsme rádi, že se to děje. Doufám, že se to stane tradicí a že to tady ještě párkrát zopakujeme. Na tomto projektu už pracujeme nějakým 14 let. Prošli jsme změnou územního plánu a příští rok bychom snad měli začít stavět první etapu, což je majoritně rezidenční etapa. Udělali jsme tady několik architektonických soutěží. Snažíme se rozvíjet tuto čtvrť," řekl Leoš Anderle, zástupce developera. 

Ještě před pár měsíci by se tak velká akce na stejném místě konat nemohla. Brownfield bylo třeba vyčistit od kolejiště, které tudy vedlo a strhnout k zemi pár budov. Pozemek, na kterém si lidé přišli užít dobrou muziku se bude od příštího roku postupně po etapách měnit. Jestli vše dobře půjde, nově zastavěná část bude hotová za 10 až 12 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu