• Načítám...
>

V Praze 5 zasedlo studentské zastupitelstvo

  • 1. října 2018,
  • 15:16,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

Praha 5 se stala další z městských částí, kde do zastupitelských lavic zasedli mladí. Konkrétně studenti místních středních škol. Ti si zkusili simulovat jednání zastupitelstva i podávání nejrůznějších návrhů. A kdo ví? Možná i studentské návrhy budou jednou zrealizovány.

Reklama

Středoškoláci zasedli do lavic zastupitelů MČ Praha 5. Konal se zde dvoudenní seminář, který má studentům přiblížit život komunálního politika. 

"V rámci prvního dne se studenti naučí, co to vlastně je obec, jaké má kompetence, co spravuje. Zároveň přicházejí se svými vlastními nápady, co by třeba konkrétně v okolí jejich bydliště rádi změnili nebo s čím by přišli. My jim poté pomáháme ty návrhy nějak upravit, dát jim formální podobu," řekla Michaela Stupková, koordinátorka projektu, Mladí občané. 

Poradit studentským zastupitelům přišli i skuteční zastupitelé a radní v čele s panem starostou. Ten si práci studentů pochvaluje. 

"Jsou v tom velmi dobře zorientováni a myslím si, že jsou i připraveni od svých učitelů a asi i samostudiem na to, jak ty procesy fungují, jakým způsobem ta správa funguje. Samozřejmě je řada detailů, se kterými se seznamuje každý ze zastupitelů," řekl Pavel Richter, starosta MČ Praha 5. 

Svého starostu má i studentské zastupitelstvo Prahy 5. Ten vidí tento projekt jako zajímavou životní zkušenost. 

"Člověk se podívá, jak probíhá ta politika na té komunální úrovni. Samozřejmě je to dobré třeba na zlepšení rétorických schopností nebo pracování s lidmi, řízení schůzí," řekl David Vítovec, studentský starosta MČ Praha 5. 

Studenti přicházeli s celou řadou zajímavých návrhů a nápadů a proto je možné, že některé z nich se dostanou až ke skutečným zastupitelům.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu