• Načítám...
>

Prahu 5 povedou Piráti a nezávislí, ODS a ANO

  • 19. října 2018,
  • 17:55,
  • PRAHA 5,
  • David Wilczek

Už i Praha 5 ví, kdo povede radnici v příštích 4 letech. Na spolupráci se domluvila koalice Pirátů a nezávislých, hnutí ANO a Občanská demokratická strana. Starostou městské části by se měl stát lídr Pirátů a nezávislých Daniel Mazur.

Reklama

V Praze 5 bude vládnout koalice složená ze zástupců Pirátů a nezávislých, ODS a ANO. Ve 43 členném zastupitelstvu bude mít 27 hlasů. Post starosty bude zřejmě zastávat Daniel Mazur, který chce co nejvíce radnici otevřít místním občanům.

"Chceme udělat pokrok i třeba v rámci publikování různých dat na portálu otevřených dat hl. m. Prahy. Chceme, aby se více občané mohli zapojovat do různých plánovacích kroků, zejména v územním plánování," řekl Daniel Mazur, kandidát na starostu MČ Praha 5.

Podle Renáty Zajíčkové se nová koalice taktéž zaměří na komplexní řešení územního plánování a dopravu. 

"Budeme usilovat o to, aby byly dostavěné všechny městské okruhy, okrajové okruhy, aby byla spuštěna výstava Radlické radiály, samozřejmě s tím, že budeme zohledňovat a budeme se snažit být ohleduplní k místním obyvatelům. Určitě budeme chtít řešit oblast parkování," řekla Renáta Zajíčková, kandidátka na místostarostku MČ Praha 5. 

Koaliční partneři za stranu ANO se chtějí zaměřit na oblast sociální politiky a zlepšování veřejného prostranství.

"Konkrétně bychom chtěli dělat některé projekty, které jsme začali v minulém volebním období, jako je Vidoule, revitalizace velkých parků, výstavba nových sportovišť a dětských hřišť. Pak bychom rádi pokračovali v tom nastaveném trendu těch kvalitních sociálních služeb, které MČ poskytuje našim seniorům," řekl Martin Slabý, místostarosta MČ Praha 5. 

Jak bude vypadat obsazení rady a kdo zaujme pozice ve výborech a komisích se rozhodne na prvním zastupitelstvu, které je plánováno na začátek listopadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu