• Načítám...
>

Stadion Tatra Smíchov projde rekonstrukcí

  • 24. října 2018,
  • 22:14,
  • PRAHA 5,
  • David Wilczek

Ragby se stává mez pražskými dětmi stále více oblíbeným sportem. S velkým zájmem se potýká i ragbyový tým Tatra Smíchov. Přestože klub má velké renomé a může se pochlubit četnými úspěchy, zázemí hlavního stadionu je už nevyhovující a zastaralé. Vedení radnice Prahy 5 se proto rozhodlo finančně přispět na celkovou obnovu hřiště a jeho zázemí.

Reklama

Zájem o ragby je v posledních letech v naší metropoli veliký. Své o tom ví i jeden z největších klubů u nás, Tatra Smíchov, který v současné době trénuje 500 dětí. 

"Dětí máme hrozně moc. Musím říci, že ten zájem je veliký. Pořád se navyšují počty dětí. Dnes máme kolem 450 až 500 dětí s tím, že bereme děti už od 6 let, protože si myslíme, že už odmalička je ten prostor pro to sportování s tím, že ty ragbyové dovednosti učíme až třeba kolem 10 roku. Od mala dělají spíše tu atletiku," řekl Roman Rygl, prezident klubu.

Největší úspěchy klubu zaznamenali hlavně muži, kteří získali 6 titulů mistra ligy a sedmkrát byli druzí. Podobě si vedou i děti, které se mohou také pochlubit dobrými výsledky. 

"Teď jsme tady měli mezinárodní turnaj, kde se účastnily zahraniční týmy. Naše děti do 12 a do 8 let vyhrály, kluci do 10 let byli čtvrtí, takže to jsou takové dílčí úspěchy," řekl Roman Rygl.

Ragbyová sezóna začíná v březnu a končí v říjnu. Od června do půlky srpna je ale pauza kvůli regeneraci a obnově trávníkové plochy hřiště. Vedení klubu proto chce do budoucna vyměnit současný povrch za umělý. Díky tomu by se mohla hrát liga i během zimy. 

"V zimě se dělají turnaje třeba Na Hanspaulce v hale nebo ve Zbuzanech. Soutěž jako taková ale neprobíhá. Uvažuje se o nějaké zimní lize, ale pro ragbyové hřiště bohužel zatím nejsou umělé povrchy, jinak by se na nich hrát dalo. Uvažujeme o tom tady, pokud někde seženeme financování," řekl Roman Rygl. 

Před rokem Praha 5 odkoupila pozemky stadionu do soukromých majitelů. Vedení radnice plánuje zrekonstruovat zastaralé tribuny, hřiště i zázemí hráčů a diváku.

"Je možné vidět, že dnes šatny, kromě klubovny, kde je několik šaten, nahrazují unimo buňky. Je to vlastně nevyhovující prostředí, ale tím, že to hřiště nebylo v majetku města ani klubu, tak nebylo možné investovat do tohoto zázemí. Takže ten rozvoj areálu, převod vlastnictví na hlavní město, může přispět," řekl Tomáš Homola, radní MČ Praha 5.

V tuto chvíli byla zadána projektová dokumentace v hodnotě 3 milionů korun, která by měla být hotova nejpozději do konce příštího roku. Realizace celého projektu je zatím odhadována na 70 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu