• Načítám...
>

ZŠ a MŠ Grafická má nové travnaté hřiště

  • 24. října 2018,
  • 9:20,
  • PRAHA 5,
  • Kristýna Svobodová

Praha 5 podpořila vznik nové zahrady pro mateřskou a základní školu Grafická. Její zahrada potřebovala revitalizaci a hlavně nový trávník. Městská část do projektu investovala více než 750 tisíc korun.

Reklama

ZŠ a MŠ Grafická v Praze 5 má nově zrekonstruovanou školní zahradu. Vedle několika nových hracích prvků má zahrada také nový umělý trávník.

"My využíváme velmi často naši zahradu, která ovšem v posledních letech nedostačovala, protože byla velmi prašná z toho důvodu, že na zahradě jsou stromy, které braly vláhu trávníku," řekla Radmila Jedličková, ředitelka MŠ a ZŠ Grafická.

Finanční prostředky na nové travnaté hřiště škole poskytla MČ Praha 5.

"Škola je v blokové zástavbě, má malou zahradu a chtěli jsme, aby ji mohly děti opravdu intenzivně využívat. Proto, ve 2 krocích, proběhla rekonstrukce. V první etapě došlo k instalování některých herních prvků, dopadových ploch. Druhá etapa se týkala toho trávníku," řekl Vít Šolle, místostarosta MČ Praha 5. 

Do ZŠ na svém území MČ každoročně vloží desítky až stovky milionů korun. Jen do školních zahrad za letošní rok zatím radnice investovala téměř 2,5 milionu korun. ZŠ a MŠ Grafická v budoucnu plánuje ještě další projekty. Tady ředitelka školy počítá s náklady kolem 8 milionů korun včetně stavebních úprav i nového vybavení. Pokud půjde vše podle plánu, stavět by se mělo začít v roce 2021.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu