• Načítám...
>

ZŠ a MŠ Weberova opravila poslední pavilon

  • 25. října 2018,
  • 12:08,
  • PRAHA 5,
  • Kristýna Svobodová

Základní a mateřská škola Weberova v Praze 5 opravila poslední z několika pavilonů. Sportovní budova ze 70. let má teď třeba nové zateplení nebo nová okna.

Reklama

Od října 2017 do května 2018 probíhala rozsáhlá rekonstrukce na ZŠ a MŠ Weberova v Praze 5. Původní dvouměsíční plány se protáhly na půlroční práci. Pavilon E se sportovním vybavením je ale konečně hotov. 

"Jsem rád, že rekonstrukce je u konce a můžeme žákům nabídnout nové kvalitní bezpečné místo. Rekonstrukce probíhala hlavně z důvodu přítomnosti azbestu v omítkách, takže azbest jsme ekologicky zlikvidovali a škola, rsp. její sportovní pavilon, dostal nový plášť," řekl Karel Čermák, ředitel ZŠ a MŠ Weberova. 

Pavilon od svého vzniku v 70. letech nebyl až do teď rekonstruován. Jeho opravou skončily také celkové rekonstrukce tohoto zařízení. Práce na pavilonu E totiž navazovaly na opravy ostatních budov této školy, které proběhly v předešlých letech. 

"Na ZŠ Weberova proběhla zhruba před 10 lety rekonstrukce jejích objektů a pavilon E se nerekonstruoval. Je to pavilon, kde je bazén, tělocvična a skutečně si výměnu oken, pláště, i s ohledem na energetické úspory, tento objekt žádal," řekl Vít Šolle, místostarosta MČ Praha 5. 

"Došlo tedy ke kompletní výměně oken ve sportovním areálu. Dále došlo k výměně podhledů kolem oken i v tělocvičnách a došlo k rekonstrukci celého opláštění," řekl Karel Čermák. 

Celkové investiční náklady činily více než 25 milionů korun. MČ Praha 5 na rozsáhlou rekonstrukci uvolnila částku ve výši 10 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu