• Načítám...
>

Senioři z Prahy 5 mohou zajít do wellness centra

  • 15. listopadu 2018,
  • 14:41,
  • PRAHA 5,
  • Jan Varga

V Praze 5 funguje nové wellness centrum pro seniory. Ti mohou využít široké nabídky masáží, dopřát si lázeň, nebo zajít na pedikúru. Vedení městské části takto reaguje na velký zájem seniorů o tyto služby.

Reklama

Malé lázně si teď mohou dopřát senioři v Praze 5. Funguje tam totiž nové wellness centrum, které nabízí kompletní péči o tělo a vlastně i o duši. Provádějí tady pedikúru, manikúru, masáže celého těla a senioři se také mohou nechat ostříhat. O služby je veliký zájem.

"Služby jsou velice kvitované ze strany seniorů, máme naplněno a senior, když si zavolá nebo přijde přímo sem do centra, tak si může objednat tu službu buď v tom týdnu, kdy je volno a nebo ten další týden. Objednávky máme až do Vánoc," řekla Helena Volechová, ředitelka CSOP Praha 5.

K dispozici je i speciální vana, ve které si mohou senioři užít masáže vodními tryskami. Vana je speciální pro to, že má dvířka z boku, aby klienti neměli potíže se do vany dostat. Zatím ale největší zájem je o poctivé ruční masáže, které zajišťují masérky přímo na místě.

"Nám ty masáže stouply od září o dvojnásobek, takže ty masáže jsou opravdu potřebné. Máme je nejen pro seniorskou veřejnost z Prahy 5, ale máme masáže i pro veřejnost jako takovou," řekla Helena Volechová.

Pedikúru a masáže dosud seniorům zajišťovala MČ v rámci příspěvkové organizace, jejíž pracovníci docházeli do domácností a nemocnic.

"Poptávka po obou těch službách byla veliká a to nás donutilo se zamyslet. Naše MČ v důsledku toho upravila celé přízemí domu s pečovatelskou službou na wellness centrum. Je tady společenská místnost, která doplňuje fungování našich komunitních center, senioři tady mají celou řadu volnočasových programů a navykli si sem chodit, protože kapacita obou komunitních center už nestačí," řekl Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

Dům s pečovatelskou službou stojí v ulici Zubatého. Do centra mohou docházet senioři z Prahy 5 nad 60 let. Přístup z ulice do centra je bezbariérový. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu