• Načítám...
>

Praha 5 má svůj vánoční strom

  • 3. prosince 2018,
  • 15:39,
  • PRAHA 5,
  • Lucie Sinková

I pátá městská část rozsvítila vánoční strom. Výjimečný je tím, že ho Praze 5 darovala babička známého moderátora Leoše Mareše. Tradiční rozsvícení proběhlo před kostelem sv. Václava, kde si místní i kolemjdoucí pochutnali na občerstvení zdarma a připraven pro ně byl i zajímavý kulturní program.

Reklama

MČ Praha 5 má svůj vánoční strom. Rozsvítila ho na první advent před kostelem sv. Václava. 

"Můžeme říci, že ten strom je asi 12 metrů vysoký, je to smrk ztepilý. Myslím si, že to byla úžasná věc, že se nám podařilo ho získat," řekl Daniel Mazur, starosta MČ Praha 5.

"My jsme ten strom dostali darem. Oslovila nás paní Marešová, která je babičkou Leoše Mareše, jestli bychom ten strom nechtěli. A proto, že každým rokem hledáme nějaký pěkný strom, který bychom tady umístili a nazdobili ho, tak se nám to hodilo. A když pracovníci přijeli k paní Marešové, spadla jim brada. Takový krásný strom," řekl Martin Slabý, místostarosta MČ Praha 5. 

"Vánoční strom má význam nového života a štědrosti. Proto ho zdobíme vším možným. Bonbóny, řetízky, svíčkami, aby nám ukazoval všechno to dobro, které ty stromy naší zemí nesou," řekl Jerzy Gapski, farář. 

Návštěvníky čekal také kulturní program, na které vystoupil např. dětský pěvecký sbor ze ZŠ Drtinova. Na akci nechybělo občerstvení zdarma, např. koláče nebo tradiční svařák. 

anketa

Vánoční strom bude zářit v Praze 5 až do 6. ledna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu