• Načítám...
>

Winternitzova vila hostila poetický večer

  • 11. ledna 2019,
  • 18:44,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Winternitzova vila z dob první republiky je známá mnoha akcemi, které se zde konají. Výstavy a koncerty pro tentokrát vystřídal poetický večer. Ten se zde konal poprvé a byl pomyslným zakončením výstavy Vladimíra Komárka. Čtení se ujala známá herečka Hana Maciuchová.

Reklama

V návaznosti na končící výstavu Vladimíra Komárka Nevšední zázraky se ve Winternitzově vile konal poetický večer. Čtení se zhostila malířova přítelkyně a herečka Hana Maciuchová a Jiří Hlobil. Večer byl doprovázen hudbou a zpěvem Pavlíny a Michaely Černých a návštěvníci si mohli prohlédnout všechny prostory této prvorepublikové vily. 

"Nám přišlo jako krásný nápad zakončit tuto tříměsíční výstavu čtením textů Vladimíra Komárka přímo od ní," řekla Kristina Cysařová, PR manager.

I přes to, že se čtení ve vile konalo poprvé, desítky zájemců zaplnily všechna místa. 

"Paní Maciuchová je docela známá a Vladimír Komárek je také oblíbený umělec a kapacita té vily je omezená, takže jsme to takto nějak čekali," řekla Kristina Cysařová.

Winternitzova vila slouží především jako galerie. Kromě výstav se tu konají také např. koncerty vážné hudby a další program. 

"Máme tady swingové tančírny, přednášky o dějinách umění, které jsou poměrně populární. Potom jsou tady přednášky o architektuře, je tady opravdu bohatý kulturní program," řekla Kristina Cysařová. 

Majitelé vily jejím současným konceptem navazují na tradici z dob první republiky. I proto je mezi veřejností známá také jako salon 30. let. 

"Pradědeček, který si nechal vilu postavit, si ji nejspíš postavil z nějakých těchto důvodů. Já se snažím za něj dokončit to, co on už tady nedokázal díky druhé světové válce prožít. A salon tomu říkáme jako setkávání. Chodí sem lidé za kulturou, za uměním, zároveň za duchem té vily a také se tady potkáme navzájem a můžeme si tady vypít skleničku vína, popovídat si," řekl David Cysař, ředitel. 

Jestli se po prvním úspěchu čtení zařadí do pravidelného programu zatím není jisté. Další akce na sebe ale rozhodně nenechají dlouho čekat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu