• Načítám...
>

Winternitzova vila hostila jazzový kvintet

  • 18. ledna 2019,
  • 14:00,
  • PRAHA 5,
  • Kristýna Svobodová

Ve Winternitzově vile se pravidelně konají nejrůznější akce pro veřejnost. Tentokrát majitelé vily pozvali swingový kvintet mladého ruského hudebníka Igora Ochepovského. Budovou z dob první republiky se tak rozezněly tóny alternativního swingu.

Reklama

Originální tóny mladého ruského hudebníka rozezněly Winternitzovu vilu v Praze 5. Její prvorepublikové prostory totiž hostily koncert jazzového uskupení Ochepovsky kvintet. 

"Je pro nás ctí, že tady můžeme hrát. Je to úžasný historický prostor. Pro náš projekt je skvělá příležitost hrát někde jinde než v obyčejném klubu. Hrajeme něco na pomezí jazzu, groovu. Je to takový eklektický přístup ke skládání," řekl Igor Ochepovsky, kapelník Ochepovského kvintetu. 

"Mně se na Igorovi líbí to, že na své koncertech vybírá taková zajímavá místa a mám šanci si tady zazpívat. Je to něco úplně nového," řekla Kristýna Mihalová, zpěvačka.

V historických prostorách Winternitzovy vily se konají také tančírny, přednášky a je zde i galerie. Co se týká koncertů, většinou si tu na své přijdou hlavně milovníci vážné hudby a swingu. 

"Snažíme se tady vytvářet takové salony 30. let, kdy pradědeček si tu vilu postavil a já se snažím tady za něj vlastně dožít to, co on nemohl kvůli druhé světové válce. Vymýšlíme program, který se nám líbí a doufáme, že se líbí i lidem, kteří sem přicházejí. Myslím si, že ta vila, konkrétně koncerty vážné hudby, jazzové nebo swingové, přímo přitahuje a působí to tady velmi dobře," řekl David Cysař, ředitel Winternitzovy vily. 

Majitelé vily chystají pro veřejnost také večery se známou osobností. Už teď se zájemci mohou těšit třeba na prvního hosta, kterým bude herečka a spisovatelka Táňa Fischerová. Místa je možné zarezervovat na webových stránkách vily.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu