• Načítám...
>

Praha 5 ocenila talentované hudebníky

  • 31. ledna 2019,
  • 16:42,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Nejlepší účastníci soutěže Talent Prahy 5 se představili na koncertu v Národním domě za doprovodu Pražské komorní filharmonie. Ti nejlepší mladí hudebníci navíc od radního městské části Lukáše Herolda převzali ocenění.

Reklama

Výherci talentové soutěže Prahy 5 odehráli koncert s orchestrem české filharmonie. Letos bylo vystoupení pod taktovkou dirigenta Lukáše Svárovského.

"Návštěvníci koncertu uslyší jedenáct vynikajících sólistů, částečně jsou to laureáti soutěže talentu Prahy 5. Skutečně máme velice bohatý program, jedenáct sólistů a velký výběr nástrojů, pěveckého projevu, od zpěvačky přes klavírní koncerty, až po hoboj, klarinet a trumpetu, takže výběr je skutečně velmi pestrý," uvedl sám dirigent.

Během večera zazněla díla od Petra Iljiče Čajkovského, Giovanni Pergolesiho a dalších.

"Skladby samozřejmě nehrajeme celé, protože ten koncert by trval tři až čtyři hodiny. Sólisté vždy hrají jen část koncertu a pokud ta skladba je koncertního charakteru, tak ji zahrají celou," vysvětlil Lukáš Svárovský. 

Nápad na soutěž, která podporuje mladé talenty se zrodil před dvanácti lety v hlavě radního Prahy 5, Lukáše Herolda. Ten uvedl: "Já se musím přiznat, že jsem trošku byl muzikant v dětství a je mi to blízké a tak jsem chtěl udělat něco, co mě se nikdy nepodařilo, zahrát si s takovým orchestrem." 

Mimo výherců soutěže na koncertě zahráli i mladí hudebníci z partnerských měst Prahy 5. Zastoupena tu byla například polská Varšava, nebo rumunský Arad.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu