• Načítám...
>

Občané Prahy 5 mohou opět navrhovat projekty

  • 19. února 2019,
  • 19:26,
  • PRAHA 5,
  • Kristýna Svobodová

Občané Prahy 5 mohou opět navrhovat projekty na proměnu svého okolí. Vedení městské části totiž i letos připravilo projekt participativního rozpočtování. Pro realizaci sedmi vítězných projektů radnice vyčlenila 15 milionů korun.

Reklama

Občané Prahy 5 se i letos mohou zapojit do projektu participativního rozpočtu. Potřetí v řadě se tak mohou sami podílet na proměně veřejného prostoru ve svém okolí.

"Předchozí ročníky byly velmi dobré. První byl takový ten na zkoušku, kdy jak radnice, tak i občané zjišťovali, co to vlastně znamená. Ve druhém ročníku už se samozřejmě projevila plná síla tohoto procesu a měli jsme 77 přihlášených projektů," řekl Martin Slabý, místostarosta MČ Praha 5. 

Do závěrečného hlasování se jich dostalo 29 a zrealizováno jich nakonec bylo 7. Jedním z těchto projektů bylo třeba zkvalitnění Trnkova náměstí. V letošním roce Praha 5 vyčlenila na investiční akce v rámci participativního rozpočtu 15 milionů korun.

"My jsme zvedli i částku na jednotlivé projekty ze 2,5 milionu na 3 miliony. Takže se do toho už dostanou i větší projekty, které zaberou širší území," řekl Martin Slabý. 

"Zájemci, kteří se chtějí do proměny Prahy 5 zapojit, mohou své nápady zasílat do konce dubna. Svůj návrh může podat jakýkoliv občan nebo spolek městské části Praha 5, rsp. spolek, který sídlí na našem území. Musí mu být minimálně 18 let. Každý ten návrh musí doplnit ještě 5 dalšími svými spolunavrhovateli tak, aby bylo zajištěno, že minimálně v jeho úzkém okolí je souznění s tím jeho nápadem," řekla Karolína Ciml Preislerová, koordinátorka participativního rozpočtu.

Odborné útvary městské části pak posoudí realizovatelnost návrhů. Z vybraných projektů si pak vítězné nápady odhlasují sami občané.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu