• Načítám...
>

Motolské údolí čekají velké změny

  • 27. února 2019,
  • 23:22,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 5 představila projekt přeměny Motolského údolí. Jeho novou podobu ukazuje výstava, kterou můžete vidět v Malé galerii úřadu MČ Praha 5.

Reklama

Praha 5 představila druhou část studie Motolského údolí, která je zaměřena zejména na okolí Motolských rybníků. Samotné představě o nové podobě území předcházelo několik setkání s místními obyvateli, kteří se se svými podněty mohli na vzniku tohoto projektu podílet. 

"Zpracování této studie již předcházel podrobný průzkum lokality, kde se architekti a sociologické skupiny zaměřili na všechny skupiny obyvatel, které by mohly využívat tuto lokalitu a jejich podněty již byly zapracovány," řekl Zdeněk Doležal, radní MČ Praha 5.

Další možnost vyjádřit se ke studii budou mít obyvatelé Prahy 5 na veřejném projednávání. Jejich náměty budou do studie dodatečně zapracované. 

"V tuto chvíli nás čeká fáze přijetí této studie. Pokud jde o harmonogram uvádění v praxi, bude to záležet na dalších pracích na Praze 5," řekl Daniel Mazur, starosta MČ Praha 5. 

Součástí navržené studie je přeměna Plzeňské ulice z dopravního koridoru na zelený bulvár. Nová podoba Motolského údolí by tak v budoucnu měla nabídnout klidnější a přívětivější prostředí.

"Motolské údolí nemělo být periferií, mělo být součástí města. To znamená, že je to prostor pro lidi, měl by udržitelným způsobem fungovat pro lidi," řekl Boris Redčenkov, architekt. 

Největší proměnou by měl projít park Motolka. Ten má být určen především k trávení volného času.

"To, co lidem v údolí nejvíce chybí, je park, kde budou soustředěny všechny aktivity pro cyklisty, pro děti, pro starší občany. Zůstává zachovaná příroda v co největším rozsahu a doplňujeme to o drobné aktivity a přírodní hřiště," řekla Zuzana Štemberová, krajinářská architektka.

Výstavu, která veřejnosti představuje studii proměny Motolského údolí, si můžete prohlédnout až do 29. března v Malé galerii úřadu MČ Praha 5.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu