• Načítám...
>

Praha 5 rozdávala čestná občanství

  • 9. března 2019,
  • 1:54,
  • PRAHA 5,
  • Natálie Forsterová

Celkem 5 osobností převzalo Čestné občanství Prahy 5. Mezi oceněnými byl například římskokatolický duchovní a pomocný biskup pražský Václav Malý. Více o slavnostní ceremonii, která se odehrála ve Švandově divadle, už v následující reportáži.

Reklama

Švandovo divadlo se v březnu zaplnilo u slavnostní příležitosti. Vedení radnice páté Městské části zde totiž udělovalo čestná občanství Prahy 5. Mezi čestné občany se tak zařadil in memoriam František Pecháček, který se aktivně podílel na

protinacistickém odboji či výtvarnice Helena Slavíková -Hrušková. Ta kromě své celoživotní tvorby už více než 50 let provozuje na území páté městské části výtvarné kurzy pro děti i dospělé.

"Já mám takovou radost, že my děláme radost, když jsme s těmi dětmi. Mám radost, když ty děti dělají radost ostatním," řekla Helena Slavíková - Hrušková, výtvarnice.

Další z oceněných byl v rámci slavnostního večera Václav Malý. Římskokatolický duchovní a pomocný biskup pražský.

"Mám z toho radost, protože jsem v podstatě celý život prožil v Praze 5 a je opravdu mým domovem. I když teď většinou pracuji na Hradčanském náměstí, tak se i přes to vždy rád vracím do Prahy 5," řekl Václav Malý, pomocný biskup pražský.

"Nominace se setkávají u kulturní komise, nominován může být kdokoliv kýmkoliv a kulturní komise vybírá v zásadě lidi, kteří jsou co nejvíce spjatí s Prahou 5 a kteří jsou pro společnost vzorem a mohou inspirovat," řekl Daniel Mazur, starosta MČ Praha 5.

A právě tuto definici bezesporu naplňují i další ocenění. Mezi ty se zařadili československý basketbalista, mistr Československa z roku 1960 a vystudovaný architekt pan Dušan Krásný či Petr Sýkora, zakladatel nadace Dobrý anděl, která podporuje rodiny s dětmi, které se vlivem vážné nemoci dítěte nebo rodiče, dostaly do těžké situace. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu