• Načítám...
>

Praha 5 se rozloučila s kluzištěm

  • 18. března 2019,
  • 17:06,
  • PRAHA 5,
  • Kristýna Svobodová

Jaro už klepe na dveře a tak končí i zimní radovánky. Z ulic metropole pomalu mizí i ledová kluziště. Slavnostní rozloučení s ledovou plochou připravilo pro veřejnost vedení Prahy 5.

Reklama

Za Kostelem sv. Václava v Praze 5 se sešly desítky lidí, aby si naposledy zabruslily na místní ledové ploše. Téměř po 4 měsících tady totiž vedení radnice slavnostně ukončilo provoz kluziště, které tu bylo veřejnosti k dispozici zcela zdarma.

"Já myslím, že tento ročník, tak jako loňský, byl ohromně úspěšný. Slyšeli jsme, že si lidé už nakoupili brusle, takže z velké části bruslili na vlastních a myslím si, že toto je ohromně důležité, protože sportovišť je v celé Praze málo, i na Praze 5 jich ubývá a potřebujeme dostat sportovní využití a relaxaci mezi domy do toho prostoru, do sousedství," řekl Daniel Mazur, starosta MČ Praha 5.

Vedle samotného bruslení návštěvníci mohli využít také půjčovnu bruslí nebo drobné občerstvení. V rámci slavnostního ukončení provozu kluziště byl také připraven doprovodný program pro děti.

"Budou to dovednostní akce, střelba na bránu, slalom s pukem, případně objet celé kluziště a vézt ten puk před sebou," řekl Karel Bauer, místostarosta MČ Praha 5.

Pro velký zájem ze strany veřejnosti plánuje vedení radnice na příští rok zajistit ještě druhou, dvakrát tak velkou, ledovou plochu. Když vše půjde dobře, mohla by být umístěna na pražském Barrandově.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu