• Načítám...
>

Nový systém zjednoduší přihlášení do školek

  • 10. dubna 2019,
  • 21:44,
  • PRAHA 6,
  • Jan Varga

Zjednodušení pro rodiče i mateřské školy přináší nový systém, který spouští Praha 6. Ten umožní přehledně a bez zbytečného papírování přihlásit své dítě do mateřské školy. Praha 6 se před spuštěním nového systému snaží veřejnost důkladně informovat, jedním ze způsobů bylo i setkání s radní městské části v ZŠ Na Červeném vrchu.

Reklama

Praha 6 zavádí nový systém, který rodičům usnadní vyplnění žádostí o umístění dětí do mateřských škol na území MČ. Na setkání v ZŠ Na Červeném vrchu přišla s novinkami rodiče seznámit radní Marie Kubíková.

"Je možné si přihlášky vyplnit elektronicky. Ten systém ale zároveň umožňuje rezervační systém na jednom místě. Každá mateřská škola má určené časy, kdy je možné do ní přijít a zároveň jako závěrečný bonus umožňuje vidět na jednom místě, v jakém pořadí se děti nachází, pokud přijaty nebyly," řekla Marie Kubíková, radní MČ Praha 6.

O novinkách Praha 6 informovala např. pomocí příručky nebo také na internetu. Přímo na setkání se ale mohli zájemci podívat, jak při vyplňování postupovat. Rezervační systém už je v provozu.

"Je to i z druhé strany zjednodušení pro paní ředitelky a učitelky v mateřských školách, protože oni zároveň tím, že rodič vyplní elektronickou přihlášku, vidí ta data propsaná do jejich systému a oni už jen kontrolují," řekla Marie Kubíková.

Systém pak bude MČ aktualizovat průběžně až do září, takže budou mít rodiče přehled o tom jaké jsou šance, že bude jejich dítě do školky přijato.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu