• Načítám...
>

Bubenečské nádraží opět ožije

  • 16. dubna 2019,
  • 14:51,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Zašlé nádraží Bubeneč se opět dočká návštěvníků. Od magistrátu ho převzala MČ Praha 6 a chystá jeho rekonstrukci. V budoucnu by tu mohla být např. restaurace nebo kavárna.

Reklama

Praha 6 převzala od magistrátu budovu bubenečského nádraží. Tu teď čeká velká rekonstrukce, která by měla trvat 2 roky. 

"Ten proces trval poměrně dost dlouho, trval asi 2 roky od toho záměru. Nejdříve to vykoupilo hlavní město od SŽDC. A to ho na začátku roku svěřilo nám," řekl Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

"Podmínka byla v zásadě jediná, tedy ta, že MČ nesmí pozemky svěřit do rukou jiné fyzické osoby nebo právnické osoby," řekl Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Přibližně před 2 lety vyhlásila Praha 6 anketu, kde se dotazovala veřejnosti na to, jaké by podle ní bylo nejlepší využití této budovy.

"Očekává se od toho nějaká restaurační kavárenská činnost, trochu kultury. Potom nějaká spolková činnost, něco co podporuje sportování ve Stromovce. Můžete si pod tím představit opravdu kol, půjčovnu kolečkových bruslí, půjčovnu letních lyží, všechno možné," řekl Jan Lacina.

MČ začne v nejbližší době připravovat podklady pro rekonstrukci. Její odhadovaná cena se pohybuje kolem 14 milionů korun. Zároveň také rozjede výběr budoucího provozovatele tak, aby se mohl se svými náměty podílet na budoucí podobě těchto prostor.

"Nemyslíme si, že ta budova by měla primárně vydělávat peníze a generovat zisk. Myslím, že by tam měl být servis pro ty občany, kteří se tady z té bubenečské strany potřebují dostat do Stromovky. Takže neočekávám žádný vysoký nájem, spíše bude velkou roli hrát ten projekt, se kterým budoucí uchazeči přijdou," řekl Jan Lacina.

V nově zrekonstruované budově, která jako nádraží nefunguje od roku 2014, by mohl v budoucnu najít zázemí např. skautský oddíl.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu