• Načítám...
>

Ulice Technická bude na dva měsíce pěší zónou

  • 29. dubna 2019,
  • 13:16,
  • PRAHA 6,
  • Jan Varga

Ulice Technická v Praze 6 se na dva měsíce uzavře řidičům. Nově vymezený prostor bude sloužit jako pěší zóna, kterou mohou využívat zejména studenti. Radnice si tak chce otestovat, jak by tento plánovaný projekt fungoval.

Reklama

Od 1. května se autem do Technické ulice v Praze 6 nedostanete. Radnice totiž vozům na 2 měsíce ulici uzavře. Nově vymezený prostor bude sloužit jako pěší zóna zejména pro místní studenty, zatím jen v testovacím režimu.


"Test má prokázat to, zda je ulice využívaná, zda si to studenti oblíbí. Máme to v období, kdy probíhá jak běžný semestr, tak i zkouškové období. Současně budeme také zjišťovat zpětnou reakci na to, že tato ulice přestane být průjezdnou ulicí a současně se zde nebude moci parkovat," řekl Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6.

Vedení města tak vyhoví žádosti vysokých škol, aby uzavřením prostoru umožnila vybudovat opravdový studentský kampus, který by sloužil jako místo kulturních i jiných akcí a kde by se mohli studenti setkávat.

"My jsme o tom s vysokými školami, v rámci kampusu Dejvice, mluvili poprvé už někdy v roce 2015. MČ s tím stále otálela. Tentokrát už oni vyhrožují okupační stávkou a paralelně s tím ta nová rada MČ, zdá se, má větší ochotu vyjít tomuto vstříc," řekl Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

Po ukončení testovacího režimu se ulice opět zpřístupní také automobilům a radnice vyhodnotí, zda vše proběhlo bez problémů a bylo by tak možné v budoucnu vytvořit z ulice pěší zónu natrvalo.

"My totiž nechceme tu ulici jen zavřít. My ji chceme upravit tak, aby odpovídala parametrům pěší zóny. To znamená, že chodníky by měly být ve stejné rovině, jako je plocha silnice, chceme ji dovybavit např. drobným občerstvením nebo dalšími prvky, které by uvítali ti studenti," řekl Jakub Stárek.

Výstavba pěší zóny a výbava prostoru pro studenty potřebným mobiliářem by mohla být hotova do konce tohoto volebního období. Postupně by se do Technické ulice mohly přestěhovat i farmářské trhy. Ty se zatím konají na pozemku, který bude v budoucnu zastavěn.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu