• Načítám...
>

Praha 6 zahájila zápisy dětí do MŠ

  • 3. května 2019,
  • 22:50,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Do všech 33 mateřských škol v Praze 6 mohou letos nově hlásit rodiče své děti přes informační portál. Díky němu je proces zápisu i samotného vyrozumění o přijetí jednodušší, rychlejší a dá se zvládnout z domova.

Reklama

Praha 6 letos spustila zápisy do mateřských škol přes registrační systém. Díky němu rodiče snadno a z pohodlí domova vyplní přihlášku, která se odešle do vybrané školky.

"Data z té přihlášky jsou potom přístupná při zápisu a nemusí se tam zapisovat v tu chvíli. Rodiče si ty přihlášky vytisknou, potom přijdou sem v danou hodinu, kterou si sami rezervují na webu," řekla Marie Kubíková, radní MČČ Praha 6.

"Přijdou a během tří minut jsou hotoví. Mají žádost, my to zkontrolujeme, vygenerujeme kód a odchází se zápisovým lístkem a s potvrzením na účasti na zápise," řekla Dana Chroustovská, ředitelka MŠ Libocká.

Několik dní po zápisu je možné v elektronickém systému sledovat pořadí umístění dítěte v jednotlivých mateřských školách. Přihlásit dítě k zápisu jde ve všech 33 školkách na území Prahy 6.

"Praha 6 je celá jedním spádovým obvodem, takže si rodiče mohou volně vybrat ze všech mateřských škol na území Prahy 6 a to, jakým způsobem se mohou hlásit, jsme zveřejnili v takové příručce pro rodiče, kterou mají k dispozici," řekla Marie Kubíková.

O přijetí či nepřijetí rozhoduje vedení mateřské školy a to na základě přesně daných kritérií.

"To nejdůležitější kritérium je trvalé bydliště na Praze 6 a potom věk dítěte," řekla Dana Chroustovská.

Další kritéria mohou být individuální a stanovují je samy mateřské školy. Informace jsou zveřejněny spolu s počty volných míst na webových stránkách jednotlivých školek či na webu jakdoskolky.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu