• Načítám...
>

Festival ambasád lákal na chutě z celého světa

  • 10. června 2019,
  • 18:20,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Gastronomie z celého světa, zahraniční hudební a kulturní produkce. To vše nabídl Festival ambasád Food & Culture. Letošního 4. ročníku se zúčastnili zástupci téměř 50 zemí.

Reklama

Chutě, vůně a kulturu z celého světa si mohli užít návštěvníci Festivalu ambasád Food & Culture. Na letošním 4. ročníku se představilo celkem 50 zemí.

"My vlastně podtrhujeme ty nejvýznamnější stránky MČ Praha 6. Jednou z těch hodně významných je ta, že je tu většina ambasád. Takže jsme před 4 lety udělali první ročník tohoto festivalu, který navazuje na menší události, které se děly předtím. Mělo to velký úspěch a od té doby to rozvíjíme," řekl Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

"Nám přijde, že chutě a kultura tak trochu sbližují. Tak si říkáme, že by bylo dobré tady vždy na jeden den v roce zapomenout na všechny sváry a dát se pěkně dohromady. Praha 6 se díky všem, kteří se účastní festivalu, letos je to 50 zemí, promění na takový malý Babylon," řekl Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6.

Tradiční menu z jednotlivých zemí připravili na stáncích zahraniční kuchaři. Na pódiu se pak vystřídalo několik hudebních a kulturních vystoupení.

"Máme tady třeba speciální dětský koutek, který je edukativní, dvojjazyčný, takže i tam se dozvíte o dalších věcech spojených s jednotlivými kulturami. A tím, že to děláme přímo s ambasádami jednotlivých zemí, tak samozřejmě velice rády vás budou informovat o kulturách jednotlivých zemí u těch stánků, protože jsou tam samotní velvyslanci, samotní pracovníci ambasád," řekl Pavel Šťastný, předseda spolku Farmářské trhy.

Festival byl letos věnovaný oslavě 30. výročí návratu demokracie a svobody, kdy lidé opět získali možnost volně cestovat mimo republiku a zároveň se hranice otevřely návštěvníkům z celého světa.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu