• Načítám...
>

Galerie Skleňák hostí další výstavu

  • 28. června 2019,
  • 23:30,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Jak by vybrané lokality Prahy 6 mohly vypadat podle studentů architektury si můžete prohlédnout v Galerii Skleňák. Právě tady je k vidění několik návrhů, které vytvořili zahraniční studenti školy Archip.

Reklama

V Galerii Skleňák je k vidění výstava prací zahraničních studentů architektury. Ti se zabývali nejzajímavějšími lokalitami Prahy 6.

"Abychom nezadávali studentům jenom náhodně vybrané místo, tak jsme chtěli něco, co Prahu 6 zajímá, co v budoucnu bude řešit. Aby si pomocí těch studentských projektů trochu osahali to místo, věděli o čem to je, co mohou čekat, jaké nápady tam mohou být," řekla Regina Loukotová, rektorka Archip.

"Zabývali se např. nádražím Bubeneč, zabývali se Papírenskou ulicí, Podbabskou ulicí a Strahovským stadionem," řekla Eva Smutná, radní MČ Praha 6.

Mezi nejzajímavější návrhy patří ten, který se zabývá bubenečským nádražím. 

"Jde o památkově chráněny objekt. My nicméně usilujeme o to aby se to stalo atraktivním územím. Protože to dělají zahraniční studenti, že oni do toho vnesou trochu jiného ducha, jsou někde možná i velkorysí," řekla Eva Smutná.

Při projektování se museli studenti držet přesně zadaných kritérií.

"My jsme měli 2 zadání. Jedno zadání byla ta stanice Bubeneč. Druhé zadání byla Podbaba. Tam byla kritéria stanovena docela pevně. Byl tam požadavek na to, aby ten transportation hub, jak jsme to nazvali, tedy takový dopravní terminál, obsahoval všechny možné druhy dopravy, které se tam vyskytují. Tedy železnici, tramvaj, automobily, pěší a tak dále. Pro stanici Bubeneč byla kritéria volnější. Tam jsme naopak chtěli studenty podpořit spíše k tomu, aby na základě toho, co se v okolí vyskytuje, stanovili ten program uvnitř. Takže ani prostorově, ani programově, jsme je tam neomezovali," řekl Jakub Kopecký, učitel.

Práce studentů školy Archip můžete vidět ve výloze Galerie Skleňák až do 18. července.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu