• Načítám...
>

Praha 6 vyhlásila stav dopravní nouze

  • 2. července 2019,
  • 20:14,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 6 vyhlásila stav dopravní nouze. Podle vedení radnice trpí městská část neúnosným náporem vozidel kvůli nedokončenému vnitřnímu a vnějšímu okruhu. I to se řešilo na pražském zastupitelstvu. Náměstek pro dopravu Adam Scheinherr ale tvrdí, že na dopravní projekty v Praze 6 jde jen v tomto roce více než 270 milionů.

Reklama

Praha 6 vyhlásila stav dopravní nouze. To má podle vedení MČ na svědomí několik nedokončených dopravních staveb.

"Ať už se jedná třeba o okruh kolem Prahy, ať už se jedná o městský okruh a jeho radiály, ať už se jedná třeba o relativně malou stavební akci jako je obchvat kolem Vítězného náměstí. Ta dopravní nouze má jednoduše veřejnosti, médiím i magistrátu hlavního města a zastupitelům říci, že Praha 6 toho už má dost. Že už nechce být přehlížena a pokud se v tomto dál bude pokračovat, tak my přijmeme opatření, která budou omezovat ostatní a budou pomáhat občanům Prahy 6," řekl Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6.

Mezi ně patří např. zavedení světelných závor. Ty by měly regulovat provoz na klíčových tazích vedoucích do MČ.

"Zvažujeme to, že bychom se snažili prosadit to, že pustíme občany Prahy 6, dáme jim něco jako dálniční známku, do bus pruhů. Aby měli přednost oproti ostatním řidičům, kteří nejsou z Prahy 6," řekl Jakub Stárek.

Vyhlášený stav dopravní nouze řešil na svém zasedání také pražský magistrát. Ten ale názory Prahy 6 odmítá.

"Letos do MČ na dopravní stavby jde okolo 270 milionů korun, což je opravdu vysoká částka. Na všech projektech, které tam oni zmiňují, pracujeme. Žádný z nich není pozastaven, ať už je to Pražský okruh nebo např. tramvaj z Malovanky na Strahov," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

O dopravní situaci budou zástupci Prahy 6 a magistrátu i nadále jednat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu