• Načítám...
>

Praha 6 podporuje třídění odpadu

  • 3. července 2019,
  • 16:55,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 6 se nově připojila k dalším městským částem, ve kterých mohou obyvatelé žádat o nádoby na tříděný odpad. Ty jsou o objemu 120 nebo 240 litrů a umístit je lidé mohou např. do uzamykatelných prostor domů či do vnitrobloků, aby nebyly přístupné veřejnosti.

Reklama

Od roku 2002 funguje ve vybraných městských částech projekt, díky kterému mají lidé vlastní nádoby na tříděný odpad. Ty bývají nejčastěji umístěny ve dvorech nebo společných prostorách domů.

"Magistrát hlavního města Prahy se dlouhodobě snaží podporovat třídění odpadu v hlavním městě. Je nutné říci, že v tomto ohledu je hlavní město jedno z nejlepších v celé České republice. Jeden z nástrojů, jak toho můžeme dosáhnout, je podpora tzv. domovních stanovišť pro tříděný odpad u fyzických osob ve městských částech," řekl Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Jedná se o nádoby o objemu 120 a 240 litrů na sklo, papír a plast. Jejich pravidelný svoz je placený magistrátem. Do tohoto projektu se letos nově zapojila Praha 6.

"Jedná se o pilotní provoz, pro který byly vybrány oblasti Dejvic a Bubenče. Následně se žádosti zašlou magistrátu, který vyhodnotí a určí, zda jsou peníze i pro umístění nádob do rodinných domů," řekl Ondřej Šrámek, tiskový mluvčí MČ Praha 6.

Primárně je totiž služba určena pro obyvatele domů s více byty. Zájemci o umístění nádob na tříděný odpad se mohou stále hlásit na úřadu MČ Praha 6.

"Následně to bude vyhodnoceno magistrátem a podle velikosti zájmu se určí oblasti, do kterých bude svoz zajíždět," řekl Tadeáš Provazník

Spuštění této služby se v Praze 6 plánuje na podzim tohoto roku. Městská část se tak přidá například k Praze 7 nebo Praze 8, kde tento systém už funguje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu