• Načítám...
>

V srpnu začne rekonstrukce Evropské ulice

  • 9. července 2019,
  • 20:56,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

Dopravu v Praze 6 řidičům i letos zkomplikují rekonstrukce. Nebude jich sice tolik jako v loňském roce, zato ale postihnou dva hlavní přivaděče do Prahy na městský okruh. Více už Kristýna Svobodová v reportáži.

Reklama

V srpnu odstartují opravy v ulici Evropská. Dopravní omezení v úseku Šárecká - Gymnazijní potrvají 2 měsíce. 

"My přistoupíme k částem jak z centra, tak do centra. Tato rekonstrukce bude dlouhá 1,5 kilometru. Jedná se o kompletní výměnu povrchu vozovky v těch vrchních vrstvách od 5 do 15 centimetrů. Také tam dojde k úpravě podloží. Jedná se o navazující práce, které probíhaly v loňském roce a navazovaly na Pražský okruh," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Přesný termín realizace zatím není stanoven. TSK ale předpokládá, že práce začnou 20. srpna a potrvají do konce října. Řidiči tak v tomto úseku musí počítat se zdržením a objížďkami.

"V případě, že dojde k uzavření některé z křižovatek, které přiléhají na ulici Evropská, tak tam bude přesně vyznačena dopravním značením objízdná trasa. Ale toto budeme vědět až po vydání dopravní inženýrského rozhodnutí," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

V každém případě v Praze 6 i letos v létě bude doprava komplikovanější. Současně s pracemi v Evropské bude probíhat také rekonstrukce ulice Patočkova.

"Takže oba dva hlavní přivaděče do Prahy na městský okruh budou nějakým způsobem limitovány. Taková hraběcí rada je nejezdit autem, jezdit MHD, zejména tramvajovou, která v rámci kolon, které na Evropské nezbytně nutně vzniknou, bude jediná, která opravdu pojede plynule," řekl Vladimír Šuvarina, předseda dopravní komise MČ Praha 6.

Pokud se ale bez auta neobejdete, doporučujeme sledovat webové stránky www.opravujeme.to, kde najdete všechny předpokládané termíny rekonstrukcí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu