• Načítám...
>

Praha 6 hledá nájemce pro Bubenečské nádraží

  • 29. července 2019,
  • 18:09,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Reklama

Praha 6 vypsala výběrové řízení na nájemce budovy Nádraží Bubeneč. Tu od SŽDC odkoupil Magistrát hl. m. Prahy, který ji počátkem roku svěřil Praze 6.

"My jsme po docela významné vnitřní diskuzi v radě MČ sáhli k tomu, že jsme stanovili ten nájem na 100 tisíc korun ročně, což je relativně velmi málo. Samozřejmě si ale zase uvědomujeme, že ten prostor tady vůbec není jednoduchý na příští provozování. My tím vlastně podtrhujeme tu veřejnou službu, kterou tady očekáváme. Ta výše nájmu to vlastně naznačuje," řekl Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

Nový nájemce nebude muset splňovat téměř žádné požadavky. Jedinou podmínkou MČ je, aby byly dodrženy výsledky ankety, která proběhla mezi obyvateli Prahy 6 před několika lety.

"Kde ti lidé říkají, že by tady určitě chtěli obnovit nějaké pohostinství, ať už kavárnu nebo restauraci, hospodu s kulturním provozem. Pak je tady představa, že by to mělo sloužit nějaké komunitní službě. Představte si pod tím třeba skauty nebo spolky, které si pronajímají střední část toho nádraží. Třetí výrazná představa, která vyplývá z té ankety, je, že by tady lidé chtěli něco, co podporuje sportování ve Stromovce," řekl Jan Lacina.

Návrhy, které mohou zájemci zasílat MČ až do 30. září, bude posuzovat devítičlenná komise.

"Bude posuzovat už jen kvalitu toho projektu. Tam budeme na jedné straně asi velmi klást důraz na to, jak bude ten projekt kvalitní, jak bude vypracovaný, ale samozřejmě také na to kdo za ním stojí a jaká je tam pravděpodobnost udržitelnosti," řekl Jan Lacina.

Budovu čeká v nejbližší době rekonstrukce. Nový nájemce se bude moci svými náměty podílet na budoucí podobě těchto prostor.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu