• Načítám...
>

Školy v Praze 6 přivítaly prvňáčky

  • 2. září 2019,
  • 17:50,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Prvňáčky přivítali také ve školách v Praze 6. Jak si tento slavnostní okamžik užily děti v ZŠ Věry Čáslavské jsme se byli podívat s naší kamerou.

Reklama

Praha 6 letos přivítala více než tisíc prvňáků v 15 školách. Jednou z nich byla ZŠ Věry Čáslavské, kde děti vstoupily do 1. třídy pomyslným odemknutím zámku.

"Já z toho mám velkou radost. Já jsem tuto gesci moc chtěla, pro mě je školství velmi blízký obor, takže jsem se opravdu těšila na dnešní první školní den," řekla Marie Kubíková, radní MČ Praha 6.

"Je to taková chvíle, kterou si všichni pamatují. Asi trochu více rodiče, než děti, pro které je to asi velký životní zlom. A já vždy žádám rodiče, aby dětem pomohli co nejvíce v tom, aby děti do té školy chodily rády," řekl Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

A nejen pro prvňáky byl tento den výjimečný. Poprvé je ve své funkci vítala nová ředitelka školy.

"Přípravy tomu předcházely, ne ale moc dlouhé, protože přeci jen přípravný týden je jen týden. Všechno jsme to dávali dohromady ve spolupráci se všemi pedagogy, není to moje zásluha, je to především jejich zásluha. Takže určitě je to stresující, bylo to ale velmi milé," řekla Helena Patáková, ředitelka ZŠ Věry Čáslavské.

Školou, která v MČ Praha 6 přivítala nejvíce prvňáků, byla ZŠ Antonína Čermáka.

"Letos je to 95 žáků prvních ročníků. Máme určitá specifika, realizujeme třeba projekt vzdělávání dětí na 1. stupni, takže v každém ročníku je jedna třída, kde probíhá část výuky v anglickém jazyce," řekl Petr Karvánek, ředitel ZŠ Antonína Čermáka.

Do školních lavic se ale netěšili jen prvňáci, ale i děti ze starších ročníků.

anketa

Nezbývá než žákům ve školách popřát mnoho úspěchů a aby jim nadšení z prvního školního dne vydrželo minimálně dalších 10 měsíců.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu