• Načítám...
>

Praha 6 udělovala čestná občanství

  • 9. září 2019,
  • 21:50,
  • PRAHA 6,
  • Redakce

Šestá Městská část udílela opět významná ocenění. Čestnými občany Prahy 6 se stal arciopat Břevnovského kláštera, ředitelka domova seniorů Elišky Purkyňové, armádní generál nebo středoškolský pedagog.

Reklama

Praha 6 ocenila v Břevnovském klášteře výjimečné osobnosti kulturního a společenského života. Mimo jiné MČ udělila 4 čestná občanství.

„Praha 6 každoročně oceňuje lidi titulem čestného občana nebo předává ceny MČ. A je to právě takovým lidem, kteří se nějakým způsobem buď zasloužili o Prahu 6 jako takovou, nebo jí něco dobrého dali,“ řekl Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6.

Letošní titul získal armádní generál Karel Pezl, senátor Jiří Růžička, Eva Kalhousová – ředitelka domova seniorů a také arciopat Petr Prokop Siostrzonek.

„Velice si ho vážím, protože na Praze 6 jsem velmi rád a na jaře to bude 30 let, co jsem se sem přistěhoval a začal opravovat tento klášter,“ řekl Petr Prokop Siostrzonek, arciopat Břevnovského kláštera.

„Je to spíše ocenění pro nás pro všechny, kteří pracujeme v sociálních službách, takže za to moc děkuji,“ řekla Eva Kalhousová, ředitelka Domova seniorů Elišky Purkyňové.

„Já to beru tak, že je to ocenění někoho, kdo 40 let vedl jednu školu v Praze 6 a nepochybně jsme z té školy udělali jedno z nejlepších, řekněme, vzdělávacích zařízení v celé republice,“ řekl Jiří Růžička, senátor, středoškolský pedagog.

Čestná občanství MČ uděluje od roku 2002 a pochlubit se takovým oceněním může např. český divadelník Jiří Suchý. In memoriam ho obdržela třeba gymnastka Věra Čáslavská. Každoročně se na radnici sejde velké množství návrhů na to, komu takové prestižní ocenění předat. A vybrat z nich není vůbec jednoduché.

„Nakonec rozhodují samozřejmě kvality daných osobností a vůbec ten jejich celkový přínos společnosti a Praze 6,“ řekl Ondřej Kolář.

Všichni, kteří získali toto prestižní ocenění, mají za sebou obrovský kus práce. A to nejen pro MČ, ale pro celou společnost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu