• Načítám...
>

Na Vypichu přistál armádní vrtulník

  • 26. září 2019,
  • 8:51,
  • PRAHA 6,
  • Lenka Castillo

Na pražském Vypichu se veřejnosti představily složky Integrovaného záchranného systému. V rámci každoročně pořádané akce bylo možné seznámit se s činností například městské policie, hasičského sboru či pozemní a vzdušnou technikou.

Reklama

Veřejnosti blíže představit složky IZS se rozhodla MČ Praha 6. V rámci každoročně konané akce na pražském Vypichu tak spoluorganizovala prezentaci činnosti a práce např. čestné stráže, hasičů či letištních požárníků.

"Je to určeno zejména pro žáky mateřských a základních škol tak, aby se seznámili s těmito složkami v reálu a byli připraveni na to, když je třeba potkají na ulici. A mohou se tady i dozvědět nějaké informace o tom, jak se zachraňují životy, jak pracují," řekl Jiří Lála, místostarosta MČ Praha 6.

Mezi složkami, o kterých se návštěvníci mohli dozvědět více, byla např. městská policie. Ta zde představovala zejména svoji techniku včetně jedné novinky.

"Nově tady ukazujeme i elektrokolo. To je dopravní prostředek, který využívají hlavně strážníci v okrscích v okrajových MČ. Výhodou je, že se dostane i tam, kam nemůže ani motocykl, ani vozidlo," řekl Zdeněk Kovanda, ředitel Obvodního ředitelství MP Prahy 6.

Chybět tu nemohla ani prezentace Armády ČR.

"Armáda tady poskytuje víc techniky a složek. Za pozemní síly tady máme techniku, kterou vidíte za mnou. Za vzdušné síly tady máme vrtulník W-3A Sokol z 24. základny dopravního letectví Praha," řekl Marián Margai, ředitel KVV hl. m. Prahy.

Cílem akce na Vypichu tedy bylo seznámit s aktivitami a činnostmi jednotlivých složek především nejmladší obyvatele. Asi si tedy dovedete představit jejich nadšení, když se uprostřed předpolí obory Hvězda snesl armádní vrtulník a děti si jej mohly zblízka prohlédnout.

anketa

Součástí akce byla také prezentace zbraní Armády ČR. Vyzkoušet si děti mohly kulomet. A nezůstalo jen u něj. Zajímavostí pro děti tu bylo k vidění víc než dost. Včetně hasičského záchranářského člunu a bohatého celodenního programu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu