• Načítám...
>

Technická ulice se promění na pěší zónu

  • 14. října 2019,
  • 12:34,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Uzavření Technické ulice v květnu a červnu se osvědčilo. Praha 6 proto z komunikace vytvoří pěší zónu. Ta bude sloužit nejen studentům místních univerzit, ale budou tu například i farmářské trhy. Ty se sem přesunou z Vítězného náměstí.

Reklama

Technická ulice v Praze 6 se trvale přemění v pěší zónu. Denně tudy projde přes 20 tisíc lidí. Nejčastěji se jedná o studenty místních univerzit. Těm by měl prostor sloužit k setkávání a odpočinku.

"Je to už dlouhodobá aktivita Kampusu Dejvice, což je organizace složená ze všech klíčových aktérů od jednotlivých vysokých škol třeba i přes MČ. A teď nově je zapojeno i hlavní město. Dlouhodobě říká, že chce Kampus rozvinout tak, aby se maximalizoval a využil jeho potenciál. Součástí toho je i revitalizace Technické ulice. A vzhledem k tomu, že se nám blíží řada dalších akcí v okolí, ať už je to oprava přilehlé ulice Šolínova nebo např. připravovaná rekonstrukce Vítězného náměstí, tak je dobré se na to teď podívat," řekl Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6.

Uzavření ulice tu už zkušebně fungovalo v květnu a červnu, kdy sem byly přesunuté farmářské trhy. S trhy v Technické ulici radnice počítá i v budoucnu.

"Technická ulice byla dočasně zavřena, abychom si vyzkoušeli, jaký ten provoz bez těch aut je. A hlavně jsme měli příležitost si tady vyzkoušet jedny farmářské trhy. Bylo jednoznačné, že pro ten prostor jsou ty trhy naprosto dokonalé a naopak, že ten prostor je dokonalý pro ty trhy," řekl Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

Se zavedením pěší zóny čekají ulici i některé drobné stavební úpravy.

"Chceme to tady předláždit, aby vznikla pěší zóna s volným zeleným pruhem, aby vzniklo zázemí, tedy vodovodní a elektrické přípojky, nějaká dřevostavba s kavárnou, aby tady vznikly toalety," řekl Jan Lacina.

Radnice Prahy 6 by ráda do konce tohoto volebního období získala pro tento projekt územní rozhodnutí a stavební povolení. Samotná realizace by měla proběhnout v příštím volebním období, tedy po roce 2022.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu