• Načítám...
>

Praha otevřela další polytechnické hnízdo

  • 12. listopadu 2019,
  • 22:10,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

V pořadí desáté polytechnické hnízdo bylo otevřené. Své místo našlo v Praze 6 v prostorách Stanice techniků DDM hl. m. Prahy. Dětem tu jsou k dispozici 3 dílny.

Reklama

V Praze bylo otevřeno další polytechnické hnízdo. To je nově součástí Stanice techniků DDM hl. m. Prahy. Sloužit má zejména pro výuku technických předmětů žáků základních škol.

"Kde je vybavení, se kterým by děti ze základních škol měli zkoušet řemeslo. Takže jsou to i různá polytechnická hnízda. Některé polytechnické hnízdo je skutečně jen s ponkem, svěrákem, pilkou, prkénkem, kladívkem, hřebíkem. Ale pak je samozřejmě polytechnické hnízdo, kde je robotika, kde oni mají ten počítač, kde si stavějí stavebnici, která jim má vyjet, má se nějak sestavit funkční stroj," řekl Roman Pommer, předs. představenstva Hospodářské komory MHMP.

V tomto desátém hnízdu na území Prahy jsou připraveny hned 3 dílny. Každá je zaměřená na jiné řemeslo.

"Jedna je zaměřená na práce se dřevem a na práce s kovy. Druhá je zaměřená na práci spíše s textilem a i na šití. A pak tady máme ještě jednu nově vybavenou učebnu na mechatroniku a robotiku," řekl Libor Bezděk, ředitel DDM hl. m. Prahy.

Jedná se o první polytechnické hnízdo na území Prahy 6. Docházet sem budou žáci z téměř všech základních a mateřských škol v MČ.

"Pro naše žáky to znamená úžasnou možnost navštěvovat místo, které je plně vybavené pro jejich další možné vzdělávání. Děti dnes nemají prostor naučit se zručnost a přijít k řemeslu. A já mám velkou radost, že právě v Praze 6 takové hnízdo vzniklo," řekla Marie Kubíková, radní MČ Praha 6.

Projekt je financován za podpory operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání a nezatěžuje tak rozpočty zapojených škol.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu