• Načítám...
>

V Praze 6 bude stát strom splněných přání

  • 25. listopadu 2019,
  • 23:26,
  • PRAHA 6,
  • Natálie Forsterová

V Praze 6 bude stát v období adventu strom splněných přání, díky kterému lidé mohou pomoci potřebným. Zdejší radnice věří v to, že jde o začátek úspěšné tradice, která v Praze 6 vznikne díky spolupráci církve a MČ. Právě tyto dvě instituce totiž akci zorganizovaly.

Reklama

Bubenečská farnost, která sídlí na Krupkově náměstí, bude se spolupráci s MČ Praha 6 pomáhat potřebným. A to v období adventu prostřednictvím stromu splněných přání.

"My vánočních stromů v Praze 6 rozsvěcíme celkem 5. Ale ten hlavní je na Vítězném náměstí. A tam bych si v neděli 1. prosince v 18:00 dovolil pozvat obyvatele Prahy 6, aby se přišli podívat nejen na to rozsvěcení, ale aby využili té příležitosti a z toho stromu přání, který bude stát hned vedle v takové zmenšené podobě, aby si vzali jedno přání a to splnili někomu potřebnému," řekl Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

Na stromu splněných přání tak bude v neděli 1. prosince zavěšeno celkem 100 andílků. A každý z nich bude symbolizovat jedno přání.

"Každý, kdo přijde, si může toho andílka vybrat. A pak už je jen na něm, aby to přání, které tam nalezne, splnil. V určené dny potom přináší dárek právě sem na naši faru do našeho komunitního centra. A tady budou hodní a usměvaví lidé přebírat ty dárky. A těsně před štědrým dnem je pak budeme odevzdávat těm, které chceme obdarovat," řekl Miloš Szabo, farář.

Strom splněných přání bude letos v období adventu na Vítězném náměstí vůbec poprvé. Zdejší radnice ale věří v to, že jde o začátek úspěšné tradice, která v Praze 6 vznikne právě díky spolupráci církve a MČ.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu