• Načítám...
>

Galerie Skleňák vystavuje betlémy dětí

  • 6. prosince 2019,
  • 18:37,
  • PRAHA 6,
  • David Wilczek

Radnice Prahy 6 ve spolupráci s místními základními školami připravila výstavu betlémů, které tvořily samotné děti. Tato díla jsou k vidění ve výloze galerie Skleňák.

Reklama

V Galerii Skleňák je pro veřejnost připravena nová výstava betlémů. Jednotlivá díla vytvořily děti z mateřských i základních škol Prahy 6. Tuto událost zorganizovala radnice MČ Praha 6. V rámci zahájení expozice nechybělo ani pěvecké vystoupení a proslov kněze.

"Vánoce jsou o rodině a o lásce. A tak si myslím, že je dobře, když se děti právě tou tvorbou těch betlémů připomenou, že rodina je především láska," řekla Eva Smutná, radní MČ Praha 6.

"Zjistila jsem, že každá z těch škol dělá nějaký výtvarný projekt na Vánoce. A bylo mi hrozně líto, že ty projekty zůstávají zavřené uvnitř škol, tak jsem je chtěla přenést i k nám na Prahu 6, aby byly vidět. A toto je výsledek," řekla Marie Kubíková, radní MČ Praha 6.

Každá škola dostala za úkol vytvořit jiný betlém. Inspirovat se mohly od těch nejznámějších u nás.

"Vybrali jsme ty nejznámější české betlémy, tedy takové ty opravdu vyhlášené betlémy jak pražské, tak mimopražské, protože betlémy vznikaly hlavně v horských oblastech. Takže jsme vybrali ty nejznámější a dali jsme školám zadání, aby se inspirovaly. A výsledek je vidět za okny," řekla Marie Kubíková.

Malí tvůrci mohli využít jakýkoliv materiál a dát tak svým dílům osobitý vzhled.

anketa

Výstavu mohou zájemci obdivovat do 5. ledna. Poté budou betlémy zpět navráceny do škol.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu