• Načítám...
>

MŠ v pražské Bubenči se slavnostně otevřela

  • 10. prosince 2019,
  • 18:44,
  • PRAHA 6,
  • Lenka Castillo

Mateřská škola Charlese de Gaulla v pražské Bubenči po kompletní rekonstrukci opět přivítala své svěřence. Opravy, které se týkaly takřka celého objektu, trvaly pět měsíců. A Prahu 6 s podporou hlavního města vyšly na zhruba 20 milionů korun.

Reklama

Sehnat historické plány, původní podklady nebo důkladně prozkoumat konstrukce. I to bylo součástí příprav na celkovou rekonstrukci MŠ Charlese De Gaulla v MČ Praha 6. Půl roku projektanti vymýšleli způsoby a techniky, díky kterým by zůstal zachován původní ráz tohoto objektu ze 30. let. A povedlo se. MŠ byla slavnostně otevřena.

"Co se týká materiálů, snažili jsme se většinou zachovat původní materiály, pokud to šlo. Jsou tady ale konstrukce, které jsme vyměnili, což jsou např. kompletně podlahoviny, výplně otvorů kvůli úspoře tepla," řekl Radek Krýza, hlavní projektant.

Kompletně nové má MŠ např. sociální zázemí. Spokojenost nad vykonaným dílem projevila radní pro školství Marie Kubíková, která měla rekonstrukci spolu s dalšími odborníky a ředitelkou MŠ celých 5 měsíců pod kontrolou.

"Tato rekonstrukce je mimořádná v tom, že jsme zachovávali historické prvky budovy, zachovali jsme vestavěné skříně, repasovali jsme dveře, kliky, historický krb. A s citem pro tu budovu jsme tady zachovali tu funkci mateřské školy. V tom je to opravdu mimořádné," řekla Marie Kubíková, radní MČ Praha 6.

"Myslím, že celkově ta rekonstrukce dopadla úplně výborně, protože pro děti tady je mnoho nových prvků, jako třeba terasa, případně i ten prostor, že je tady přírodní marmoleum, tudíž děti mají lepší prostředí. A pro nás to znamená jediné, že vlastně můžeme tady rozvíjet jejich potenciál nadále. Řekla bych, že se nám to bude v tomto prostředí lépe dařit," řekla Marcela Brabcová, ředitelka MŠ.

"Mohu říci, že páni architekti se tady opravdu snažili o maximální autenticitu toho prostředí původní architektury, což je samozřejmě velmi kvitováno jako úspěšná věc," řekl Petr Urlich, profesor ČVUT.

Do této MŠ dochází 48 dětí. A je jednou z 19 na území Prahy 6. Celkem je však v MČ Praha 6 mateřských škol 33, ale 14 z nich sdílí objekt spolu se školami základními.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu