• Načítám...
>

Tělocvik v Praze 6 vyučují profesionální trenéři

  • 23. ledna 2020,
  • 20:04,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Dvanáct z patnácti základních škol v Praze 6 se zapojilo do projektu Sportík. Ten byl spuštěn začátkem tohoto školního roku. Určený je pro děti v 1. a 2. třídách. Ty si během tělocviku ozkouší nejrůznější sporty pod vedením profesionálních trenérů.

Reklama

Stále více základních škol v Praze 6 se připojuje k projektu Sportík. Díky němu mají žáci 1. a 2. tříd tělocvik doplněný o hodiny pod vedením profesionálních trenérů.

"Speciální trenér mládežnický z 8 sportovních odvětví. Svou odborností tandemovou pomáhá paní učitelce, elementaristce v té třídě, a společně, což vidíme jako dobrý krok, pracují skupinově s dětmi při tělesné výchově," řekl Antonín Barák, trenér.

Každý měsíc se trenéři ve třídách vystřídají a děti si tak vyzkoušejí další sporty. Mezi nimi např. rugby, házenou, gymnastiku nebo judo.

"Úplně nejdůležitějším cílem je vůbec rozhýbat větší procento malých dětí a postupně jim tvořit silnější emotivní vazbu k pohybovým aktivitám. My směřujeme vyloženě k obecnému pohybu. To znamená, aby děti běhaly, skákaly, plazily se, uměly házet, chytat, kopat a aby je to bavilo, aby byly šťastné," řekl Antonín Barák.

Projekt Sportík podporuje MČ Praha 6. Právě na jejím území vznikl nápad na jeho realizaci.

"Podporujeme samozřejmě finančně, protože někdo musí donátorem toho projektu. Ale postupně se snažíme oslovovat i sponzory buď místní, nebo např. plánujeme, že bychom oslovili letiště jako dobrého souseda," řekla Marie Kubíková, radní MČ Praha 6.

Tyto netradiční hodiny tělocviku jsou mezi dětmi velmi oblíbené a chválí je i vedení škol.

"Mně se projekt velmi líbí. Líbí se mi z mnoha stran. Vidím, jak jsou děti nadšené, paní učitelky jsou nadšené, protože spolupracují s trenéry, jsou zapojené do toho programu. A spokojení jsou i rodiče, protože vidí, že děti se tomu sportu věnují, že se jim to moc líbí," řekla Marie Pojerová, ředitelka ZŠ Hanspaulka.

"Pro nás jako školu to bylo první setkání s tímto projektem. Dříve jsme o něm nevěděli. A myslím si, že by mohl být hezkým zpestřením do výuky v naší ZŠ," řekla Ilona Ali Bláhová, ředitelka ZŠ Lvíčata.

Do projektu se zatím zapojilo 12 škol v MČ. Brzy se k nim přidají další.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu