• Načítám...
>

Komentované procházky mají velký úspěch

  • 2. února 2020,
  • 22:17,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

I v letošním roce připravila městská část komentované procházky s průvodkyní Hedvikou Čenkovou. Prvním letošním tématem byla Bubeneč – prvorepubliková vilová čtvrť. Během ní se mohli návštěvníci dozvědět například to, jaká je historie tohoto místa a jaké zajímavosti tu jsou k vidění.

Reklama

Projít se Prahou 6 a dozvědět se zajímavosti o historii a architektuře mohli všichni Pražané, kteří přišli na další komentovanou procházku. Ta se tentokrát týkala prvorepublikových vil v Bubenči.

"Tady je těch zajímavostí hodně. Určitě úžasné jsou Petschkovy vily v Pelléově ulici, které postupně sloužily židovským rodinám, rodinám Petschků a potom postupně měnily obyvatele. Dozvědí se historii Bubenče, dozvědí se o zástavbě v okolí Sibiřského náměstí, kde bylo centrum Bubenče a pak tedy jak postupovala ta zástavba v Bubenči," řekla Hedvika Čenková, průvodkyně.

Procházky pořádá MČ Praha 6 vždy jednou měsíčně a zájem o ně neustále roste.

"To byl nápad místostarosty pana Jakuba Stárka, že bude pořádat pro lidi tyto vycházky, protože jeho heslem je to, že Prahu musíme milovat a to, co má člověk mít rád, musí také poznat," řekla Hedvika Čenková.

"Ten zájem je doopravdy veliký. Začínali jsme třeba o 10 nebo 15 lidech, na ty poslední procházky chodí kolem 100 lidí. Myslím, že asi budeme muset přivést 2 průvodce, nebo budeme muset vyhlašovat třeba na 2 termíny v měsíci stejnou procházku, aby se ten zájem rozdělil. V tuto chvíli je zájem opravdu extrémní," řekl Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6.

Další komentovanou procházku připravuje Praha 6 na 14. března. Tentokrát se bude týkat nejzajímavějších míst v Dejvicích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu