• Načítám...
>

Workshopy přiblížily život Jiřího Šlitra

  • 3. února 2020,
  • 22:15,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Šlitr Šlitr Šlitr. To je název výstavy, která mapuje tvorbu spoluzakladatele divadla Semafor Jiřího Šlitra. Během ní mohly děti navštívit několik workshopů. Připravena byla například tvůrčí dílna na motivy písní Jiřího Šlitra pro vnuky a prarodiče.

Reklama

Interaktivní formou seznámit děti se životem Jiřího Šlitra bylo cílem workshopů, které probíhaly souběžně s výstavou Šlitr Šlitr Šlitr. Ta je k vidění v galerii Villa Pellé.

"Děti si vytvoří malou skicu a vytvoří si ji na fólii, která bude potom promítána meotaru. Potom se dotkneme nějakého multimediálního přesahu, který laterna magika v sobě obsahuje. A takto se budeme snažit dětem vysvětlit a demonstrovat, v čem byl její přínos," řekla Kateřina Chabičová, koordinátorka ateliéru Pellé.

Workshopy jsou neodmyslitelnou součástí všech výstav v této galerii. Zároveň mají být pomyslným mezigeneračním pojítkem.

anketa

"Naše galerie od počátku své činnosti sází na interaktivitu. To znamená na komunikaci s našimi návštěvníky. Je to většinou prostřednictvím doprovodných programů, jako je třeba ten náš dnešní, kdy vyzýváme rodiče a prarodiče těch nejmenších návštěvníků, aby navštívili náš workshop a pomocí zábavné hry s výtvarnem poznali osobnost umělce, tentokrát významného a známého umělce Jiřího Šlitra," řekla Vladana Rýdlová, ředitelka galerie Villa Pellé.

Výstava byla zahájena v loňském roce a připomíná výročí 50 let od náhlé smrti Jiřího Šlitra a zároveň 95 let od jeho narození.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu