• Načítám...
>

Břevnovem prošel masopustní průvod

  • 25. února 2020,
  • 18:50,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Tradiční, v pořadí již 26. masopustní průvod se konal v ulicích Břevnova. Jeho cesta vedla Bělohorskou ulicí až do Břevnovského kláštera. Tady bylo pro návštěvníky připraveno několik stánků s občerstvením a další program.

Reklama

Už po 26. prošel ulicemi Břevnova tradiční masopustní průvod. Toho se i letos zúčastnilo několik desítek lidí.

anketa

Průvod byl zahájen udělením práva masopustního. Tohoto úkolu se zhostil místostarosta Prahy 6.

"Průvod začíná na křižovatce Královka a Bělohorská. Tady se všem maskám a obecenstvu uděluje právo. To dávám už po 26., ale ta tradice se datuje mnohem dále," říká Jakub Stárek (ODS), místostarosta MČ Praha 6.

Odtud masopustní průvod vyrazil k Břevnovskému klášteru. Jeho cesta vedla Bělohorskou ulicí, kde bylo naplánováno několik zastávek. 

"Za doprovodu všech masopustních masek a reje. Doufám, že se to všem bude líbit a že se k nám přidají ještě lidé, kteří vždy chodí mávat z oken. Takže teď sice vypadáme, že jsme malinký, ale než dojdeme do kláštera, věřím, že z nás bude obrovský masopustní průvod tak, jak to má být," říká Jitka Šťastná, místopředsedkyně Spolku břevnovských živnostníků.

V areálu Břevnovského kláštera bylo nejen pro účastníky průvody, ale i pro ostatní pražany připraveno několik stánků s občerstvením a další doprovodný program.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu