• Načítám...
>

V Praze 6 navštěvují děti ve školách trenéři

  • 6. března 2020,
  • 14:01,
  • PRAHA 6,
  • Ondřej Švec

Jak obohatit výuku tělesné výchovy na 1. stupni základních škol? Tak to bylo hlavním tématem konference, která se konala v Národní technické knihovně v Dejvicích. Jejím cílem bylo ukázat učitelům, jak žáky motivovat ke sportu a dbát na jejich dobrou fyzickou kondici. O cenné rady v oblasti sportu se podělila například oštěpařka Barbora Špotáková.

Reklama

S cílem více rozhýbat děti a zpříjemnit jim hodiny tělesné výchovy na školách, spustili na všech školách v Praze 6 unikátní pilotní projekt. 

„Je to v první, v druhé a v některých školách i ve třetích třídách, kam do škol chodí trenéři a pomáhají zkvalitňovat výuku u dětí na prvním stupni, kde je to nejvíc potřeba,“ říká o projektu Trenéři do škol místostarosta MČ Praha 6 Jakub Stárek (ODS).

Desítky zkušených trenérů, kteří se specializují na sedm vybraných sportů tak jednou týdně navštěvují základní školy, kde spolupracují s tělocvikáři a učí je, jak výuku obohatit, zkvalitnit a zpestřit. A trenéři si zatím spolupráci chválí. I když v první řadě prý bojovali hlavně s rodiči dětí, kteří rádi dětem do všeho mluví.

„Ten výsledek by měl být takový, že ne maminka nebo tatínek vyberou dítěti nějaký sport, ale dítě ať během toho raného věku ve školce a potom v první nebo ve druhé třídě, vyzkouší několik sportů a samo si vybere, čím by se chtělo bavit,“ vysvětluje trenér Michal Prokeš.

A výsledky ve světě jasně ukazují, že dítě, které má dobrou pohybovou aktivitu, tak se i lépe učí. Na co se ale během sportovní výchovy často zapomíná je to, že sportem by se měly děti hlavně bavit, což zdůrazňuje i dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková.

„Společný jmenovatel je všestrannost a taková radost ze hry a z pohybu, což je podle mě základ pro každý úspěch v tom jednotlivém sportu.“

Záměrem projektu je opět přinést do dětského sportu radost, což je prvek, který se často při honbě za úspěchem vytratil. A pokud se program Trenéři ve škole uchytí, jeho ambicí je postupné rozšíření i do ostatních městských částí a nakonec do měst po celém Česku. Ondřej Švec, Televize Praha. 




Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu