• Načítám...
>

Praha 6 přijala mimořádná bezpečnostní opatření

  • 27. března 2020,
  • 12:22,
  • PRAHA 6,
  • David Wilczek

V návaznosti na mimořádná opatření změnila Praha 6 otevírací dobu svých úřadů pro veřejnost. Místní občané mohou nutné záležitosti řešit pouze v pondělí v dopoledních hodinách a ve středu v odpoledne. Jejich příchod k přepážkám koordinuje speciální tým lidí. Zaměstnanci úřadu se snaží pomoci i šitím ochranných roušek či roznosem obědů.

Reklama

V souvislosti s aktuální situací v české republice přijala mimořádná opatření také Praha 6. Radnice např. změnila svou otevírací dobu pro veřejnost. 

"Kromě ochranných roušek, jsme zavedli další bariérová opatření. Například dezinfekční rohožky, instalují se i plexisklové zástěny. Je upravena provozní doba úřadu. V pondělí je to od 14:00 do 17:00, ve středu od 9:00 do 12:00. Jsou otevřeny nezbytné agendy jako jsou například občanky, sociálka, živnostenský odbor," uvedl starosta MČ Praha 6, Ondřej Kolář. 

Mimořádná opatření se dotkla i samotných zaměstnanců úřadu. Zhruba polovina z nich pracuje z domova. Vedení radnice se tak chce vyhnout nekontrolovatelnému šíření koronaviru a následné paralýze úřadu. 

"My jsme dali pokyn vedoucím odborů, aby si spočítali jednotlivé lidi. Aby byli rozděleny do několik part a tzv. se točili a tím pádem nepřišli společně do styku, aby se případně nenakazili," doplnil starosta MČ Praha 6, Ondřej Kolář.

Většině úředníkům se změnil pracovní režim. Někteří kromě své běžné agendy pomáhají šít roušky nebo roznášet obědy potřebným. 

"Vozíme obědy pro občany a sociální služby. Látky sháníme kde se dá nebo od dobrovolných dárců, kteří jsou nám ochotni materiál nabídnout," uvedla inspektorka čistoty a pořádku odboru dopravy a životního prostředí, Monika Bihary.

Na obrazovce můžete vidět telefonní linky, které zřídila Praha 6 pro své občany, kteří potřebují nutně pomoci. Například s nákupem potravin, léků, roznáškou obědů či roušek. 




Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu