• Načítám...
>

Rodiče v Praze 6 mohou děti hlásit do škol a školek

  • 30. března 2020,
  • 17:42,
  • PRAHA 6,
  • Jan Varga

Zápisy do škol a školek budou letos kvůli nouzovému stavu trochu změněné. Nejinak tomu bude i v Praze 6. Vedení městské části proto pro rodiče připravilo dvě příručky, jak své děti přihlásit co nejbezpečnějším způsobem tak, aby děti k zápisu nemusely a rodiče byli ve školách co nejkratší dobu.

Reklama

Letošní zápisy do základních a mateřských škol ovlivní stejně jako mnoho věcí vyhlášený nouzový stav. Příchod dětí k zápisu není bezpečný a tak musí pražské městské části hledat jiné způsoby, jak zápis zorganizovat. V Praze 6 pro rodiče připravili příručky jak na to. 

"Předvyplní na internetu údaje o sobě, ty se automaticky překlopí do systému škol i školek, takže ta zařízení už je uvidí. Zároveň jim systém umožní si zarezervovat čas kdy školu nebo školku navštíví a systém jim předvyplní žádost, kterou si vytisknou, podepíšou, přiloží patřičné dokumenty a do školy zanesou, budou tam na nezbytných pět minut," říká radní MČ Praha 6 Marie Kubíková (ODS). 

Školy s rodiči komunikují průběžně i během nouzového režimu. Některé mají pro své žáky dokonce vypracovaný podrobný rozvrh online výuky, jako například Základní škola na náměstí Svobody 2 v Praze 6. 

"Aplikujeme online výuku, online hodiny. Děti se přihlásí přes aplikaci Microsoft Team přihlásí na online hodinu a na ní se jim věnuje učitel. My jsme do online výuky zapojily především naukové předměty, to znamená češtinu, cizí jazyky a matematiku, ale vyučujeme také přirodovědné předměty," popisuje Michaela Rybářová, ředitelka školy. 

K zápisům mohou rodiče své děti hlásit také přes speciální web jakdoskoly.cz, který poskytne cenné informace i nezbytné formuláře. Zaslat dotaz mohou také přes osobní datovou schránku nebo poslat e-mail se zaručeným elektronickým podpisem. 



Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu