• Načítám...
>

V Praze 6 proběhl zápis na školy bez problémů

  • 23. dubna 2020,
  • 10:20,
  • PRAHA 6,
  • Lukáš Kubát

V Praze šest probíhaly zápisy na základní školy. Rodiče si mohli rezervovat přesný čas návštěvy a tak se zbytečně nepotkávali ve větším počtu. Netradičně, v zahradě, zápis proběhl třeba na základní škole Hanspaulka.

Reklama

Zápisy na základních škol jsou letos ve zvláštním režimu. Praha 6 si ale z nastalou situací poradila bez problémů.

"My jsme udělali elektronický rezervační systém pro rodiče, ve všech základních školách Prahy 6. Takže rodiče si mohou v každé škole, do které chtějí přihlásit své dítě rezervovat přesný čas, kdy do této školy přijdou. Zároveň do toho systému uvedou údaje, které se pak doplní do přihlášky. A ta přihláška i s tím se jim pak automaticky vytiskne," říká radní, Marie Kubíková.

Svérázně si se zápisem poradila základní škola Hanspaulka.

"Zápis jsme dobře zabezpečili, díky městské části Praha 6. Dostali jsme všechny možné ochranné pomůcky a dezinfekce. Také jsme využili naší polohy a zapisujeme děti, přes okénko, to je zválenost, která je bezpečná, jak pro rodiče, tak i učitele," popisuje ředitelka školy Hanspaulka, Marie Pojerová.

Tady je to hrozně hezký, jak je to v tom rozkvetlém sadu a prostě je mi to příjemný už jenom ten pocit. Že je to takhle venku a že můžu, že to není jen přes poštu a je to takhle autentický. Škoda, že u toho nemůže být to děcko, komentuje maminka budoucího prvňáka Pavlína Bálková.

Zápis tak letos trval jen několik minut. Učitelky se například doptávaly, z jaké školky dítě přichází, aby mohlo být ve třídě se svými kamarády nebo jakou rodiče preferují třídní učitelku. Na zápis dorazily i rodiče, kteří žádají o odklad.

"Pokud má ta razítka, které potřebuje, tak mi mu hned tady z toho systému dokážeme vytisknout rozhodnutí o odkladu. Pro nás je to úbytek administrativy, posílání poštou na dodejku. Pro rodiče je to jednoduší. Takže tohle ten systém krásně dokáže, dokážeme to zařídit hned tady na místě," dodává ředitelka školy.


Podat přihlášky k zápisu bylo možné i datovou schránkou, emailem s elektronickým podpisem nebo poštou zaslanou doporučeně. Stejnou formou jako přihlášky na základní školy budou probíhat i přihlašovaní na do škol mateřských.


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu